Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt a kormány legfrissebb intézkedéseiről.

Mindenki ezt olvassa most!

Dermesztő pillanat volt a magyar politikában az őszödi beszéd, de az is dermesztő, hogy aki ezt a helyzetet előidézte, becsapta a választókat, hazugsággal került kormányra, majd elvette az emberek pénzét, még ma is a baloldal élén áll – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban.

A kormányfő emlékeztetett, hogy a rendőri erőszak mellett súlyos gazdaságpolitikai következményei is voltak annak, hogy az akkori kormányzat az ország érdekét félretéve ragaszkodott a hatalomhoz.

Mindenki ezt olvassa most!

Orbán Viktor elmondta, hogy a tizenharmadik havi nyugdíj jövő évi visszaállításával az utolsó elemet is visszaállítja a kormány,

és ezzel végleg magunk mögött hagyhatjuk a Gyurcsány-rendszert.

A kormányfő a legutóbbi nemzeti konzultáció fontosságát hangsúlyozva kiemelte: nehéz évtized előtt állunk, migrációk és járványok korát fogjuk élni, erre pedig fel kell készülni, így jó, ha az embereknek van módjuk elmondani, hogy ebben az új korszakban mi az a néhány biztos pont, amihez ragaszkodnak.

Szerinte ezért kellett beszélni a konzultációban a minimálbérről, a magyar vakcinagyártási kapacitásról, illetve a családokról is. Ez utóbbival kapcsolatban hozzátette: az Európai Parlament folyamatosan azt akarja, hogy a gyermekek nevelése a szülőktől átkerüljön a politikai aktivisták kezébe, ennek pedig ellent kell állni, és a migráció ügyében is ki kell majd állni Brüsszellel szemben, Magyarország szuverenitása és jogkörei mellett.

Mindenki ezt olvassa most!

Orbán Viktor a pápa magyarországi látogatásáról szólva kiemelte:

megerősítette őt a katolikus egyházfővel való beszélgetés, amelyben a szentatya a családok védelmében folytatott magyarországi harcot a legfontosabbnak nevezte Európa jövője szempontjából.

Mint mondta, Ferenc pápa személyes találkozójukon „keményen fogalmazott”, azt mondta, nem lehet engedni, hogy relativizálják a családokat, mert „a család az apa, anya, gyerek és pont”.

Ő is látja, hogy nagy erők dolgoznak, különösen Brüsszelben, a brüsszeli bürokráciában, hogy relativizálják a családot, és olyan keményen fogalmazott, mint ahogy nekem ez még sose sikerült. Azt mondta, hogy nem lehet engedni, hogy relativizálják a családokat. A család, az apa, anya, gyerek, és pont. (…) Nincsen róla vita. Sőt, azt mondta, hogy go ahead, ami azt jelenti, hogy csak csináljátok, hajrá, előre, és csinálni is fogjuk” – fogalmazott.

Mindenki ezt olvassa most!

A miniszterelnök a koronavírus-járványra áttérve kijelentette:

jobb ha van harmadik oltás, mint ha nincs.

Kiemelte: ha valaki jelentkezik, két héten belül megkapja a harmadik oltást, az ország bármely pontján. Hozzátette: a járvány negyedik hullámának súlyossága attól függ majd, hogy mennyien oltatják be magukat.

Aki nem veszi fel az oltást, az veszélyben van – figyelmeztetett a kormányfő, aki az időseket és a fiatalok egyaránt arra biztatta, hogy vegyék fel az oltást. Ugyanakkor jelezte azt is: a kormány nem tud kötelező oltást elrendelni, általánosan, mindenkire nézve, mert„ ezt a magyar ember gyomra nem veszi be”.

A kormányfő gazdasági kérdésekre rátérve kijelentette:„ mindegy, hogy Brüsszel mit csinál”, Magyarország pénzügyileg olyan biztos alapokon áll, hogy minden fontos, a válság után szükséges fejlesztést meg tudnak indítani.

Kiemelte: a Brüsszel által újjáépítési forrásként a tagállamok rendelkezésére bocsátott pénz mind hitel,

és ha ezeket politikai okokra hivatkozva nem kapja meg Magyarország, egyedül megy a pénzpiacra, hogy onnan pótolja a hiányzó forrásokat.

Ezt a pénzügyminiszter „zseniálisan elvégezte”, és egy bonyolult konstrukcióval minden idők talán legkedvezőbb feltételekkel elérhető hitelét hozta be Magyarországra – értékelt.

Mindenki ezt olvassa most!

Arról is beszélt: Magyarországon ma többen dolgoznak, mint bármikor 1990 után, ezért is működik a gazdaság. „Jó, ha mindenki tudja, hogy 2010 után erről a segélyalapú Gyurcsány-féle szocialista típusú munkáról lebeszélő gazdaságpolitika helyett egy munkaalapú gazdaságot építettünk föl” – fogalmazott.

Hozzátette: akkor lehet egy munkára épülő gazdaságot magas életszínvonallal párosítani, ha Magyarország hozzáfér a 400 milliós európai uniós piachoz. Ezért Orbán Viktor úgy fogalmazott:

hiába recseg-ropog, az utolsók közt leszünk, akik még ott lesznek az unióban, ha az egyszer befejezi a pályafutását”.

hirado

Hirmagazin.eu