Cadillac, Wartburg, Zaparozsec – nosztalgikus látványban volt része azoknak, akik szombaton Martfűre látogattak. A veterán járművek találkozóját már nyolcadik alkalommal hívták össze a művelődési központnál, idén a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat részeként.

Sorra gördültek be a veterán járművek, a különleges autók, motorok a martfűi művelődési központ elé szombat délelőtt. Volt itt Trabantból épített cabrio, hatalmas Cadillac, Zaporozsec, Polski, Skodák, Wartburgok, és még számos, látványos oldtimer, humoros díszítésekkel. 

Veterán járművek találkoztak Martfűn
Pintér Zsolt egy átalakított Trabanttal érkezett a veterán járművek találkozójára, ahol a nosztalgiáé volt a főszerep
Fotó: Mészáros János

– Ez egy 87-es gyártású Romet Kadet, a családé volt, megörököltem. Körülbelül 3 éve kaptam, azóta használom is. Évente 1000 kilométert rakok bele körülbelül – mondta Göblyös János, aki Szajolból érkezett a találkozóra.  

A hang alapján tudja, milyen veterán járművek érkeznek

Szabó Zsolt ha csak teheti, minden találkozón részt vesz testvérével, Istvánnal, akinek több veterán járműve van. Mivel Zsolt látássérült, a hangok alapján különbözteti meg az autókat.

– Abszolút kikapcsolódást jelentenek nekem az ilyen találkozók, a hangok alapján megismerem, hogy milyen veterán járműről van szó. Meg tudom különböztetni ezeket az ajtónyitókból is, ugyanis szinte mindegyiké más – mondta. 

Veterán járművek találkozója Martfűn

opera pillanatfelvetel 2024 06 16 072455 www.szoljon.hu
Sorra gördültek be a veterán járművek, a különleges autók, motorok a martfűi művelődési központ elé szombat délelőtt. Volt itt Trabantból épített cabrio, hatalmas Cadillac, Zaporozsec, Polski, Skodák, Wartburgok, és még számos, látványos oldtimer, humoros díszítésekkel. Veterán járművek találkozója Martfűn – Fotók: Mészáros János

Idén ez már a nyolcadik veterán jármű találkozó, melyen a legkülönlegesebb autók, motorok járműmustrán mutatkoztak be, volt erő és ügyességi verseny, valamint felvonulás Martfű és Tiszaföldvár főbb útvonalain, végül motoros kaszkadőr bemutató és gumifüstölés is. 

Galéria itt!

Forrás

Hirmagazin.eu

ElőzőPizza Margherita eredeti recept
KövetkezőNézd meg az eddigi meccseket itt – videók
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.