Mostantól beépülő kiegészítő védheti a Google Chrome és a Firefox adatforgalmát.

YouTube

A G DATA vírusirtó kiegészítőjének segítségével a https-forgalom biztonságosabban és hatékonyabban ellenőrizhető.

Korábban már írtak arról, hogy miért rossz, ha a vírusirtó szoftverek a böngésző és a távoli szerver közé beékelődve ellenőrizik a https-forgalmát. Röviden megismételve a lényeget: ez a gyakorlat akár ronthatja a biztonságot, és sérülékenyebbé teheti a böngészést.

A biztonsági cég ezért már korábban sem ezt a megoldást alkalmazta a https-forgalom ellenőrzésére, hanem a letöltött fájlokat akkor elemezte, amikor azok létrejöttek a számítógépen.

Az Antivirus, Internet Security és Total Security most megjelent új verziója ennél tovább megy: a Firefox és a Google Chrome böngészőkbe olyan kiegészítőt telepít, amely a https forgalmat közvetlenül a böngészőben ellenőrzi, és ezzel nem tör meg egyetlen tanúsítványt sem. Az eredeti, titkosított kapcsolat így megmarad a böngésző és a távoli weboldal között, ami maximalizálja a biztonságot.

A telepítés után a böngésző indításakor egy felugró ablakkal találkozhatunk, amely felhívja a figyelmet a kiegészítő telepítésére:

kep1

A kiegészítők telepíthetők a szoftveren belülről is. Ehhez nyissuk meg a Beállításokat, majd Antivirus / Böngészés közbeni védelem/ Böngészőkiegészítők kezelése útvonalon kattintsunk a Kiegészítők… gombra.

kep2

Ezután adjuk hozzá a kiegészítőket a böngészőnkhöz.

A böngészőkbe beépülő kiegészítők mellett szintén újdonság a fejlettebb magatartásalapú védelem (jobb felismerési algoritmus, kevesebb felhasználói interakció), valamint a memória és az automatikusan elinduló szoftverek gyorsabb átvizsgálása.

Forrás: Hirado.hu