Mi az a SEO? Hogyan vált az elmúlt évtized legfontosabb marketing eszközévé?

A SEO, vagyis a keresőoptimalizálás, egy olyan módszer, amelynek célja, hogy egy weboldal minél előrébb kerüljön a keresőmotorok találati listájában. Bár elsőre bonyolultnak tűnhet, a SEO tanácsadás Budapest területén segíthet abban, hogy weboldalunkat úgy optimalizáljuk, hogy a Google és más keresők könnyebben megtalálják és relevánsnak ítéljék azt.

A keresőoptimalizálás számos előnnyel jár:

 1. Látogatószám növekedése: Ha egy weboldal a találati lista élén szerepel, nagyobb eséllyel kattintanak rá a felhasználók.
 2. Felhasználói élmény javítása: A SEO nem csak a keresőknek kedvez, hanem a látogatóknak is. Az optimalizált oldalak gyorsabbak, áttekinthetőbbek és könnyebben navigálhatók.
 3. Hitelesség növelése: Az emberek általában megbíznak az első oldalon megjelenő találatokban, így a jó SEO segíti a hitelesség növelését is.

Mégis sokan nem tudják pontosan, mi is a SEO és mennyire fontos. Pedig a nagy cégek jelentős összegeket költenek keresőoptimalizálásra, mert tisztában vannak vele, hogy a keresési találatokban való jó helyezés közvetlenül hozzájárulhat az üzleti sikerhez.

Példák nagyvállalatokra, akik jelentős összegeket fordítanak SEO-ra:

 • Amazon: Az Amazon az egyik legnagyobb online kereskedelmi platform, amely havonta milliókat költ SEO-ra, hogy termékei mindig az első helyen jelenjenek meg a keresési találatok között.
 • Apple: Az Apple is jelentős összegeket invesztál SEO-ba, hogy termékei és szolgáltatásai mindig az első helyen szerepeljenek a releváns keresési találatok között.
 • Nike: A Nike számára fontos, hogy termékei az első oldalon jelenjenek meg, amikor az emberek sportfelszerelést keresnek.

Ezek a cégek komoly versenyben állnak olyan kulcsszavakért, amelyekkel nehéz felvenni a versenyt. A SEO ügynökség segítségével azonban mégis fel lehet venni a versenyt. A SEO nem egyenlő a fizetett hirdetésekkel; az organikus találatokat jelenti, amelyek természetesen jelennek meg a fizetett hirdetések után. Az eredményes SEO szolgáltatás szakértelmet igényel.

Az első oldalon lévő találatok kattintási aránya:

 • Első hely: Az első helyen lévő találatokra a felhasználók kb. 31,7%-a kattint rá.
 • Második hely: A második helyen lévő találatokra a kattintások aránya kb. 24,7%.
 • Harmadik hely: A harmadik helyen lévő találatokra a kattintások aránya kb. 18,6%.
 • Tizedik hely: A tizedik helyen lévő találatokra már csak kb. 2,4%-a kattint a felhasználóknak.

Ezek az adatok jól mutatják, hogy a keresési találatok első oldalán való megjelenés milyen nagy előnyt jelenthet egy weboldal számára. Egy jól megtervezett SEO stratégia elengedhetetlen ahhoz, hogy növelje weboldala láthatóságát és forgalmát.

Hogyan segíthet az AI, mint a ChatGPT, a SEO-ban?

Az AI, például a ChatGPT, jelentős segítséget nyújthat a SEO-ban. Az AI gyorsan és hatékonyan készíthet tartalmakat, amelyek megfelelnek a keresőmotorok elvárásainak. Emellett segíthet a kulcsszavak kutatásában, a versenytársak elemzésében és a weboldal technikai optimalizálásában is. Az AI előnyei a SEO-ban:

 • Gyors tartalomkészítés: Az AI képes nagy mennyiségű, releváns tartalmat előállítani rövid idő alatt.
 • Kulcsszavak elemzése: Az AI segítségével könnyen megtalálhatók azok a kulcsszavak, amelyekre a célközönség keres.
 • Versenytársak elemzése: Az AI gyorsan elemezheti a versenytársak weboldalait, és hasznos információkat nyújthat a saját stratégia kialakításához.

Bár az AI sok feladatot képes elvégezni, a teljes SEO folyamatot nem tudja átvenni. A SEO ugyanis nem csak technikai kérdés, hanem kreatív és stratégiai gondolkodást is igényel. Az AI nem helyettesíti az emberi kreativitást és intuíciót, ami elengedhetetlen a hatékony SEO-hoz.

Miért is olyan nehéz a SEO?

A SEO folyamatos kihívást jelent, mert a keresőmotorok, különösen a Google, rendszeresen frissítik algoritmusaikat. Ezek a frissítések gyakran jelentős változásokat hoznak a találati listákban, ami megnehezíti az optimalizálási munkát.

 • Algoritmusok változása: A Google és más keresők folyamatosan finomítják algoritmusaikat, hogy a lehető legjobb találatokat nyújtsák a felhasználóknak.
 • Komplexitás: A SEO egy összetett folyamat, amely számos tényezőt figyelembe vesz, mint a technikai optimalizálás, a tartalomkészítés, a linképítés és a felhasználói élmény javítása.

Ezen kívül a keresőmotorok soha nem fedik fel teljesen az algoritmusaikat, így a SEO egy bizonyos mértékig mindig spekuláció marad. A szakértőknek állandóan kísérletezniük kell, hogy megtalálják a leghatékonyabb módszereket.

Bemutatkozik a BRWorks.hu

A brworks.hu egy budapesti SEO ügynökség, amely weboldalkészítéssel és keresőoptimalizálással foglalkozik. Céljuk, hogy ügyfeleik számára a lehető legjobb online jelenlétet biztosítsák, és segítsenek nekik elérni üzleti céljaikat.

Szolgáltatásaik között szerepel:

 • Weboldalkészítés: Modern és felhasználóbarát weboldalakat készítenek, amelyek megfelelnek a legújabb technológiai és dizájn trendeknek.
 • Keresőoptimalizálás: Komplett SEO szolgáltatások, beleértve a kulcsszókutatást, tartalomoptimalizálást, technikai SEO-t és linképítést.
 • Digitális marketing: Segítenek ügyfeleiknek megérteni a SEO világát, és stratégiát kialakítani, amely hosszú távon is eredményes lesz.

Miért érdemes a BRWorks.hu-t választani?

 • Szakértelem: Tapasztalt szakembereik naprakészek a legújabb SEO trendekkel és technikákkal kapcsolatban.
 • Egyedi megoldások: Minden ügyfél számára egyedi, testreszabott megoldásokat kínálnak, hogy a lehető legjobb eredményeket érjék el.
 • Eredmények: Büszkék arra, hogy ügyfeleik számára mérhető eredményeket tudnak biztosítani, amelyek hozzájárulnak üzleti sikerükhöz.

Látogasson el weboldalukra, a BRWorks.hu-ra, és ismerje meg szolgáltatásaikat részletesebben!

A SEO egy komplex és folyamatosan változó terület, amely kreativitást és szakértelmet igényel. Bár az AI és a modern technológiák jelentős segítséget nyújthatnak, a sikeres SEO stratégia kidolgozásához elengedhetetlen az emberi faktor. Ha többet szeretne megtudni a keresőoptimalizálásról, vagy segítségre van szüksége weboldala optimalizálásában, keresse fel a BRWorks.hu-t, ahol szívesen segítenek céljai elérésében az online térben.