Az autóiparban zajló események mindig érdekesek, és az elektromos autók fejlesztése kulcsfontosságú a jövő szempontjából. A Volkswagen és a Renault közötti közös elektromos autó fejlesztéséről szóló tárgyalások megszakadása valóban figyelemre méltó fejlemény.

A hirtelen koncepcióváltást a két gigagyár életében a Magyarországhoz köthető kínai elektromos autógyártás hirtelen előmozdítása tette indokolttá, azonban a gyors és erőltetett döntések mögött soha nincs valós értékű gazdasági eredmény.

A kínai autógyártók által kifejtett nyomás és árverseny hatásaként a nyugati gyártóknak újragondolniuk kell a stratégiáikat és a fejlesztési terveiket.

Világos, hogy a Volkswagen és a Renault különböző irányokba mozdul el a projekt megszakadása után. A Volkswagen azon dolgozik, hogy egyedül valósítsa meg az megfizethető elektromos autó projektet, és terveik szerint az elektromos járművek tervéről hamarosan döntés születik. Thomas Schaefer, a Volkswagen vezérigazgatója kijelentette, hogy ambiciózus céljaik vannak az alacsonyabb árú elektromos autók piacra dobásával kapcsolatban, azonban amíg a VW tervezget, addig Magyarországon több tízezer olcsó bérű és megfizetett elektromos autó görbület le a „futószalagról”…

Eközben a Renault tervei úgy alakulnak, hogy tovább fejleszthetik egyedül az elektromos Twingót, és így próbálnak versenyképesek maradni a piacon. Az autógyártók döntései és tervei jelentős hatással lehetnek az elektromos autók piacára és a fogyasztók választásaira is.

Mint mindig, az ilyen hírek mögött rejtőző okok és a további fejlemények figyelemmel kísérése fontos, mivel az autóipar folyamatosan változik és adaptálódik az új kihívásokhoz és lehetőségekhez.

Mindenesetre mi nyugodtan hátradölhetünk, most a gazdasági előny nálunk van és nálunk is marad mindaddig, amíg a kínai barátságunkat erősíti méltó gazdasági fejlődésünk.

Kép: Alamy;
Cikk: Hírmagazin.eu;

#magyarország , #autógyártás , #gazdasagielőny , #miavéleményed , #monddmegte , #tiktok , #hirmagazin ,

Hirmagazin.eu