400 konténeres kazánt vesz a kormány a közintézmények fűtéséhez

Dátum:

A beszerzések egy része külföldről történik, de itthon is gyártanak ilyen kazánokat.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Palkovics László technológiai és ipari miniszter ezek a konténeres kazánok pelletet és biomasszát égetnek és hamar telepíthető / Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Palkovics László technológiai és ipari miniszter ezek a konténeres kazánok pelletet és biomasszát égetnek és hamar telepíthető / Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az októbertől kezdődő fűtési szezon végéig 400 konténerkazánt szerez be a kormány, hogy ezzel csökkentse a földgázfelhasználást a közintézményekben. Ezek a konténeres kazánok pelletet és biomasszát égetnek, ráadásul hamar telepíthetők.

A kazánok oda helyezhetők az épületek mellé, és így meleg vízzel lehet az épületet fűteni

– derült ki a Palkovics László technológiai és ipari miniszter szavaiból, aki az atv.hu-nak adott interjút. A politikus hozzátette: a kazánok megrendelése zajlik külföldről, de itthon is gyártanak ilyeneket.

Mint arról a Blikk is beszámolt, a szeptember 8-án tartott kormányinfón jelentették be, hogy a kórházak és a szociális otthonokon kívül minden állami intézményben elrendelik a közintézmények gázfelhasználásának 25 százalékos csökkentését.

Ez Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint annyit jelent, hogy ezeket az épületeket elvben nem lehet majd 18 foknál magasabb hőmérsékletre fűteni.

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Megosztás:

Weblap4u weboldal karbantartás

Népszerű

További hasonló
Related

Hideg zuhany: lehet, hogy semmi nem lesz az ország legdrágább autópályájából

Úgy tűnik, lekerült a kormány napirendjéről az ország legdrágább...

Sajtóértesülések szerint a magyar kormány további Gripen vadászbombázók beszerzéséről tárgyal a svéd gyártóval

A legújabb Gripen vadászbombázókat veheti meg Magyarország – megmutatjuk,...

Átadta a Mol a kecskeméti stratégiai kerozintárolót, a beruházás részleteiről Szabó Szabolcs Pál, a cég csoportszintű értékláncmenedzsmentjének ügyvezető igazgatója beszéllt..

Gigantikus üzemanyag-tároló épült Kecskeméten: meghétszereződött a kerozintartalék Átadták pénteken a...

Magára talált a forint, nagyot erősödött a hosszú hétvégén..

Az elmúlt napokban a forint erősödése a 388-as és...
Megszakítás