Újra intenzíven gyengül a forint, pária lett a versenytársakhoz képest

Dátum:

Egy hete nem látott mélypontja felé tart a forint: az euróárfolyam ismét 400 forint felett van.

A gyenge amerikai inflációs adatok dacára is leszakítja a dollár a magyar fizetőeszközt. Az uniós források elvesztésének kockázata újra nőtt, miközben Európa költségvetési fegyelmet hirdetett.

A forint erős kilengésekkel kezdte a keddi napot, majd aztán ütemes, gyengülő pályára állt. Noha a napot még 399,17-es árfolyamon kezdte az euróval szemben, 11:30-kor már 401,2 forint felett volt az árfolyam, ami 0,55 százalékos gyengülést jelent a Stooq.com szerint.

Ugyanígy veszített a forint a dollárral szemben is: az amerikai fizetőeszköz 0,22 százalékkal erősödött, 401,33 forinton állt a váltás.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Mindez azért is érdekes, mert a dollár a kedden közölt, a várakozásokat alulmúló inflációs adat miatt gyengül az euróval szemben is, a közös európai fizetőeszköz már 0,34 százalékot zárkózott rá. Az euró erősödését főleg az hajthatja, hogy az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen szerdai, az unió állapotáról szóló beszédében államadósság-csökkentést, szigorúbb fiskális szabályokat lengetett be. Vagyis vége az uniós észnélküli költéseknek.

A forint esetében negatív hatása annak lehet, hogy az Európai Bizottság a hírek szerint a Magyarországnak folyósítandó uniós támogatások felfüggesztésére tesz javaslatot. A jogállamisági eljárásban Brüsszel elégtelennek ítélte meg a magyar kormány által felajánlott korrupcióellenes intézkedéseket, ezért részlegesen befagyaszthatják a hétéves költségvetés támogatásait. Kiskapuként csak egy türelmi időt adnának, amíg az Orbán-kormány gyakorlati lépéseket tehet a versenyjog erősítésére és a korrupcióellenes harcban.

A régiós valuták közül a lengyel zloty 0,5 százalékkal, a cseh korona 0,6 százalékkal, a román lej 1,05 százalékkal erősödött a forinthoz képest.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

napi

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Megosztás:

Weblap4u weboldal karbantartás

Népszerű

További hasonló
Related

Hideg zuhany: lehet, hogy semmi nem lesz az ország legdrágább autópályájából

Úgy tűnik, lekerült a kormány napirendjéről az ország legdrágább...

Sajtóértesülések szerint a magyar kormány további Gripen vadászbombázók beszerzéséről tárgyal a svéd gyártóval

A legújabb Gripen vadászbombázókat veheti meg Magyarország – megmutatjuk,...

Átadta a Mol a kecskeméti stratégiai kerozintárolót, a beruházás részleteiről Szabó Szabolcs Pál, a cég csoportszintű értékláncmenedzsmentjének ügyvezető igazgatója beszéllt..

Gigantikus üzemanyag-tároló épült Kecskeméten: meghétszereződött a kerozintartalék Átadták pénteken a...

Magára talált a forint, nagyot erősödött a hosszú hétvégén..

Az elmúlt napokban a forint erősödése a 388-as és...
Megszakítás