10.3 C
Budapest
2022. október. 4. kedd

Újra felbukkant a titokzatos magyar fekete párduc: borjútetem leplezte le a vadállatot – Mutatjuk, merre lehet!

Dátum:

Megosztás:

Az állat öt településen hagyta ott a nyomát, majd csaknem fél évre nyoma veszett. Az ország “körözött” fekete párduca szombat éjjel azonban újra felbukkant a Magyarországon.

Kecskeméten látták az eltűnt fekete párducot /Illusztráció: Pixabay

Újra felbukkanhatott a magyar fekete párduc / Illusztráció: Pixabay

Az egyik, többezres lélekszámú magyar község önkormányzata kongatta meg a vészharangot, hogy a fekete párduc Pest megyében jár.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

A vadállatot először KiskunhalasonSzolnokon, Kecskeméten, majd végül Kerecsenden és Tiszatenyőn látták, azóta pedig nem lehetett tudni semmit a hollétéről. Lakossági bejelentés alapján viszont most kiderült, hogy szombat éjjel a

Kákás-dűlő közelében, Törtelnél látták az állatot.

A község hivatalos önkormányzatának Facebook-oldalán a helyi polgárőrség szerdán egy közleményben tudatta a lakosokkal, hogy olyan bizonyítékot találtak, ami a vadállat újbóli megjelenésére utal.

– Szombaton 22 óra körül Polgármester úr értesített bennünket, hogy lakossági bejelentés érkezett, hogy a Kákás dűlő közelében “Párducot” láttak.

A mezőn hagyott halva született borjútetemet rágta meg valami

– írták a bejegyzésben. A járőrök hajnalig járták a környéket, éjjellátóval keresve a párducot. Azt írták, a keresésbe a helyi rendőrség, a Mezőőrség, és a Vadásztársaság is beszállt, de eddig nem találtak rá.

– Kérjük,ha látnak valamit jelezzék! – hangsúlyozták.

A bejegyzést itt tudjátok megtekinteni:

A magyar fekete párduc rejtélye: megszólalt Kerecsend polgármestere, ő is látta az állatot

A magyar fekete párduc rejtélye: megszólalt Kerecsend polgármestere, ő is látta az állatot

Sokkan viccelődnek, hogy macska, kutya, meg nincs is, aztán a baj csak egyszer van meg, ha megöl egy embert, ne adj Isten, majd akkor komolyan veszik! Ne feledjük el, hogy egy vadállat, vadmacska, amelyik hím példánya akár 56-96 kg is lehet. A fekete párduc nem alkot önálló fajt, a jaguár fekete színű egyede, és ezt írja róla a wikipédia:

A jaguár magányos állat és lesből támad; az elterjedési területén csúcsragadozónak számít. Az élőhelyén megtalálható majdnem összes másik faj szerepel az étlapján. Kulcsfaj, mivel zsákmányaira vadászva egyensúlyban tartja az ökoszisztémában levő élőlényeket, így a növényevőknek nincs esélyük túlszaporodni és tönkretenni a helybéli növényzetet.

Érdekesség, hogy a többi nagymacskához képest is igen erős a harapása. Ennek az erős harapásnak köszönhetően a jaguár fel tudja törni még a páncélos hüllők (teknősök) védőburkát is, és át tudja harapni az emlősök és a krokodilok koponyáját. Ezzel a módszerrel az áldozata fülén keresztül a fogait az agyáig juttatva megöli áldozatát. Ez az elejtési mód szokatlan a nagymacskák körében.

Tehát, jó lesz vigyázni!

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Fekete színű jaguár az edinburghi állatkertben, nézd meg, kattints!

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Luxus lesz a jogsi! Egy átlagos vagy nem jó tanulónak, akár 350-400 ezer Ft-ba is kerülhet! – Egyre kevesebb a tanuló

Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki vezetői engedélyt szeretne A jogosítvány megszerzése eddig sem volt olcsó mulatság, hiszen...

Fulladás

Niedermüllerék hűségesküt tettek az amerikai nagykövetnek – adta hírül a PestiSrácok.hu. Ahogyan elnézem ezt a fényképet, ezt a tülekedést, amint...

Elindult a határ felé Putyin nukleáris fegyvereket szállító tehervonata – Sokkoló üzenet a Nyugatnak

Az orosz nukleáris katonai vonat mozgásban van, vélhetőleg azért, hogy Oroszország figyelmeztesse a Nyugatot: Putyin kész eszkalálni ukrajnai...

Erről dönt ma a kormány: szóba került a tanársztrájk és a pedagógusok béremelése is – indul a feszültség a Parlamentben

Tárgyal és határoz is a kormány normakontroll-javaslatáról kedden az Országgyűlés, amely ezt követően szavaz négy, az Európai Bizottsággal...