Túl vannak az életveszélyen a horvát BMW-s áldozatai – videó

Dátum:

Napról napra jobban van a horvátországi autópályán balesetet szenvedett család.

Az őket kezelő orvos exkluzív interjút adott az M1-nek, azt mondta: várhatóan teljesen felépülnek és akár egy héten belül is elhagyhatják a kórházat. A baleset egy hete történt, egy horvátországi fizetőkapunál fékezés nélkül, nagy sebességgel csapódott beléjük egy BMW. A sofőr vérében 3 fajta kábítószert is találtak – közölte az M1 Híradója.

Csaknem egy hétig kezelték az intenzív osztályon azt az újvidéki teniszedzőt, aki családjával egy hete szenvedett balesetet egy horvát autópályán.

A férfit életveszélyes állapotban vitték kórházba

A férfit életveszélyes állapotban vitték a zágrábi kórházba. Az orvosa az M1-nek elmondta: az erős ütéstől

eltört az arccsontja,

fej és mellkasi sérülései is vannak. A törött bordái belső vérzést okoztak és egy csigolyája is megsérült, egy ideig mesterséges kómában tartották.  Az apánál továbbra is jelen vannak az agyrázkódás következményei, sokszor elfelejti, mi történt, és valószínűleg erre később sem fog pontosan emlékezni – fogalmazott az orvos.

Mostanra mindhárman együtt vannak

A horvát származású édesanyát is komoly mellkasi sérülésekkel szállították kórházba. Először két külön klinikára kerültek, mostanra azonban mindhárman együtt vannak. A nő állapota napról napra javul, már látogatóba is jár a férjéhez.

A kisfiú is

egyre jobban van,

bár lábtörése miatt még ágyhoz kötött, már jókedvű, és rajfilmeket is néz.

Mindhárman kommunikálnak, már nem szorulnak intenzív ellátásra, jelenleg a kórház osztályain gyógyulnak, abban bízunk, hogy egy héten belül elhagyhatják a kórházat, és maradandó következmények nélkül megússzák a balesetet – fogalmazott Slobodan Mihaljević.

A horvát tengerparton nyaraltak volna

Az Ausztráliában élő család múlt hét csütörtökön Budapestről indult el Zágráb felé, a tervek szerint a horvát tengerparton nyaraltak volna, de útközben baleset érte őket.

Egy 35 éves horvát férfi nagy sebességgel,

fékezés nélkül csapódott beléjük,

amíg ők a fizetőkapunál várakoztak. Mostanra kiderült: a balesetet okozó férfi drog és gyógyszerek hatása alatt állt. Vérében drogkoktélt, vagyis háromféle szert is találtak. Amfetamint, diazepámot és a köznyelvben ginaként ismert GHB-t.

Zacher Gábor toxikológus az M1-en arról beszélt: ez életveszélyes kombináció, amitől a sofőr magabiztosnak és erősnek érezhette magát.

Nem emlékszik a baleset körülményeire a sofőr

Ozren M.-et szombaton este vették őrizetbe a hatóságok, a rendőrségi kihallgatás során azt mondta, nem emlékszik a baleset körülményeire, de sajnálja, ami történt.

Az üggyel foglalkozó bíró hétfőn elrendelte a férfi vizsgálati fogságát, amely 30 napra vonatkozik – fogalmazott az illetékes bíróság helyettes szóvivője, aki hozzátette: erre azért is szükség volt, mert fennáll a veszélye annak, hogy a gyanúsított

megismétli a bűncselekményt.

A férfi büntetlen előéletű, de régóta küzd drogproblémákkal. A tragédia előtt két nappal jött haza egy elvonókúráról, ahol két hónapot töltött, és a tervek szerint tovább folytatta volna a kezelését. Zágrábba azért indult, hogy kiszakadjon abból a környezetből, ahol a problémái elkezdődtek, csakhogy útközben balesetet okozott.

Az eset az egész régiót megrázta, a horvát sajtóban felmerül a kérdés, hogy a drogfüggő férfit miért nem tiltották el a vezetésről, és kezelése után miért nem vették el tőle vezetői engedélyét – hangzott el az M1-en.

m1

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Megosztás:

Weblap4u weboldal karbantartás

Népszerű

További hasonló
Related

Nagyon kellemetlen adatlopási ügyben érintett az Európai Parlament

Saját alkalmazottai rendkívül érzékeny adatai szivárogtak ki. Személyi igazolványok, útlevelek,...

Robert Fico elleni merénylet: Valóság és összeesküvés-elméletek

Bevezetés Robert Fico, a szlovák politikai élet egyik meghatározó alakja,...

Kína „büntető hadgyakorlatba” kezdett Tajvan környékén

Peking által „büntetőként” aposztrofált hadgyakorlatokba kezdett csütörtökön a kínai...

„Ez rémálom” – épül a metróvonal Róma történelmi kincsei közé fúrva

Kevés a metróvonal az olasz fővárosban. Most épül egy...
Megszakítás