Hatalmas botrány kerekedett abból, hogy egy kislány egy miskolci buszon vizet ivott, noha az a buszsofőr szerint megengedhetetlen és tilos a járatokon.

Ásványvíz /Illusztráció: Northfoto

Szó szót követett, rendőrt is hívtak, majd a lány és szülei leszálltak a járműről. A cég most válaszolt, ki is hibázott.

A cég valamennyi járatán az utasok védelme, ruházatuk tisztaságának megóvása érdekében – a visszazárható PET-palackos kiszerelésű, nem alkoholos italok kivételével – szigorúan tilos az étel- és italfogyasztás – írta a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. lapunkhoz eljuttatott közleményében. Hozzátették: a fentiekre valamennyi járaton piktogramok és feliratok hívják fel az utasok figyelmét.

Az alábbiakban a levelet szó szerint idézzük: „A járművezetők az utazási szabályokat megsértőket leszállíthatják – amennyiben azt megtagadják, rendőri intézkedést kérhetnek.

Az MVK Zrt. különcélú járatának vezetője 2018. augusztus 19-én, 18:10-kor azt észlelte, hogy a járművön tartózkodó gyermek ételt, italt fogyasztott. A jármű kamerája által készített felvétel tanúsága szerint a buszvezető felszólította a szülőket az evés, ivás befejezésére, amiből szóváltás kerekedett.

A járművezető az Üzletszabályzatban leírtak  szerint, ugyanakkor nem a számára előírt, kellő udvariassággal járt el. Ezért a munkáltatótól megrovásban részesül.

Az MVK Zrt. a járművezető udvariatlan viselkedéséért az érintett családtól elnézést kér; ugyanakkor fenntartja, hogy a buszvezető az ide vonatkozó szabályzat  előírásának megfelelően járt el, amikor az étkezés befejezésére szólította fel a családot, majd ennek megtagadását követően rendőri intézkedést kért.”

Az esetről tegnap írtunk:

Vizet ivott a buszon egy 5 éves kislány, ezért a sofőr nem indult el, és még a rendőröket is kihívta

Forrás: Blikk, Hirmagazin.eu