A kert legtöbbeknek hatalmas örömforrás: sok vele a munka, ugyanakkor az eredményért mindig megéri. És bár voltak időszakok, amikor divatos volt a letisztult, leginkább füvesített kert, manapság újra kezd trendivé válni a mesebeli kert. Íme néhány tipp, hogyan alakíthatod ki te is a saját kis tündérkertedet!

Mit is értünk mesebeli kert alatt? <h2>

Valószínűleg nincs olyan, aki soha ne látott volna mesékben, filmekben igazi tündérkertet. Persze nem kell rögtön az apró szárnyas lényekre és a sötétben repkedő szentjánosbogarakra gondolni – csupán zeg-zugos udvarokra, ahol bármerre nézünk, van valami különlegesség, valami látnivaló.

Mi kell hozzá? <h2>

Sokaknak az ilyen típusú kertek kialakítása és gondozása túl sok fáradtságnak tűnik. A valóságban azonban igen egyszerű a recept és csak néhány dologra van szükség ahhoz, hogy kialakíthassuk a saját kis mesebeli kertünket.

Geotextília <h3>

Az izgalmas, mégis rendezett kert első számú hozzávalója a geotextília. Feleslegesen ültetünk ugyanis számtalan növényt és alakítunk ki kanyargós kerti utakat, ha egy idő után mindent benő a gaz. A geotextília segítségével biztonságosan alakíthatunk ki ágyásokat, virágos kerteket, ez az anyag ugyanis nem engedi a gyomok elterjedését – ugyanakkor átengedi a vizet és a tápanyagokat a körbevett növények gyökereihez.

Ágyásszegélyek <h3>

Ha hosszú ideig szeretnénk élvezni a gyönyörű kertünket, érdemes ágyásszegélyekkel elválasztani a beültetett területeket az elszórt füves részektől. Ennek köszönhetően ugyanis a növények meghatározott keretek között tudnak nőni, mellette pedig a fű is könnyen és egyszerűen karbantartható: nyírható, öntözhető.

A titkos összetevő <h3>

Talán nem meglepő, hogy mindezekkel a kellékekkel akár egy hétköznapi kertet is kialakíthatnánk, így szükség van egy titkos összetevőre is. Ez pedig nem más, mint a saját képzelőerőd! Csukd be a szemed és rakd össze magad előtt azt a kertet, amire mindig is vágytál. Ne félj, hogy túl sok a növény és túl kevés a füves terület: a tündérkerteknek éppen ez a lényege. Engedj teret a számtalan bogárnak, akik tavasszal beporozzák majd a virágaidat, az apró állatoknak, akik a nyári meleg elől a bokrok alá menekülnek. Álmodd meg felnőttként is azt a kertet, amire gyerekként vágytál, majd valósítsd meg!

Ehhez tökéletes partner lehet a Babó Kőburkolatok webáruháza. Kínálatukban találsz geotextíliát, ágyásszegélyt és még rengeteg más eszközt és kelléket, ami segíthet a kertépítésben. Kérj árajánlatot, majd add le végleges megrendelésedet még ma, hogy minél hamarabb elkészülhessen a saját kis édened!