Még manapság is igaz, hogy a hölgyek idejük nagy részét a konyhában töltik. Pontosan emiatt nagyon nem mindegy, milyen bútorokkal vesszük magunkat körbe, hogyan rendezzük be ezt a helyiséget. Fontos, hogy mindenki jól érezze magát benne, praktikus legyen és mivel általában ez a családi közösségi tere, nem utolsó szempont az esztétika és a kényelem sem. Mindez remekül hangzik, de hogyan valósíthatóak meg ezek a kritériumok, ha egy pici konyháról beszélünk.

Kicsi a hely, mit tegyek?

A legnagyobb kihívást a kis konyhák jelentik, mivel ezek esetében a sablon konyhabútorok általában kudarcot vallanak. Akinek kicsi a lakása vagy bármelyik helyiség benne, jól ismeri a szituációt, amint mérőszalaggal sétálgat a bútorboltokban és folytonosan azzal szembesül, hogy semmi nem fér be. Általában már messze nem az álomkonyhát próbáljuk megvalósítani, hanem mindenféle kompromisszumra vevők vagyunk, csak, hogy beférjen az adott bútor. Mi lehet a megoldás, hogy ne két darab közül választhassunk, hanem akkor is lehessen álomkonyhánk, ha nincs túl nagy hely? A megoldást az egyedi konyhabútor jelentheti. Még csak nem is kell Budapestre utaznunk ez ügyben, hiszen van olyan bútorasztalos Székesfehérvár városában is, akinek az a hivatása, hogy mindenkinek megalkothassa álmai konyháját és mindezt az egész országon és Európán belül.

A konyha a lakás szíve

A konyha nem csak a főzés-sütésről szól, bár kétségkívül ez az elsődleges funkciója. Ám gyakran a gyerekek itt írják a házi feladatot vagy kézműveskednek, illetve itt ül össze a család valamilyen közösségi program miatt, például társasjátékozni vagy kártyázni. Nincs mit tagadni rajta, a konyha a lakás szíve, ezért nagyon fontos, hogyan rendezzük be és hogyan érezzük benne magunkat. A színválasztás is lehet ennek megfelelő, akár legyen az a kedvenc színünk, ami még egy kicsit bevállalós is lehet, de nagyon szép tud lenni a klasszikus fehér is, ami azonban kisgyerekek esetében még sem a legjobb választás. Ugyan a konyha ténylegesen a nők birodalma, minden családtag megfordul benne, ezért kialakításában, színválasztásában, praktikumában ezt szem előtt kell tartani.

Az egyedi konyhabútorok megrendelésének menete

Az egyedi bútorok hatalmas előnye, hogy kihasználjuk a meglévő méreteket és az egyén igényei szerint rendezzük be a helyiséget. Kis konyha esetében különösen fontos a funkcionalitás, például legyen elég tárolófelület, illetve semmi ne akadályozza a szabad mozgást. Mivel személyre szabott berendezésről van szó, mindig az alapos helyszíni felmérés alapján készül el az ajánlat. A beszélgetés során olyan szempontok is szóba kerülnek, mint a jövendőbeli konyha stílusa, színösszeállítása. Lényeges kérdés, hogy a konyha és étkező egy légtérbe kerülnek-e, hiszen azt szigettel lehet megoldani. Mindent figyelembe véve kell az ügyfélnek eldöntenie, pontosan milyen bútort és milyen alapanyagokból szeretné elkészíttetni. Ha egyedi bútorral szeretnénk berendezni, a Vi-Zo Bútornak se az országon belüli távolság, se a helyiség mérete nem támaszthat akadályt.