Újabb részletek derültek ki a volt igazságügyi miniszter és akkori férje 2020-as konfliktusáról.

Mandiner is megszerezte a Magyar Péter és Varga Judit 2020. decemberi veszekedéséről szóló jelentést, amiről korábban a hvg.hu is beszámolt. A lap közölte is a három és fél oldalas jelentést, amiben az egyik, az akkori igazságügyi minisztert védő rendőr beszámol arról, mit tapasztalt, amikor a tárcavezető megkérte őt és társát, kísérjék el a lakására.

A jelentés szerint a rendőrt Varga Judit kérte meg, hogy kísérje el a házhoz, mivel tartott tőle, hogy agresszíven fog reagálni a férje arra, hogy a gyerekeket el akarja vinni a nagyszülőkhöz Miskolcra. A rendőr a jelentésben azt írja, miután a miniszter bement, egyre hangosodó kiabálást, csattanásokat hallott, majd azt, ahogy a miniszter hangosan azt kiáltja, „engedj el”. Ezután látta a rendőr a ház északi oldalán, hogy a félszuterén hálószoba ablakán Varga Judit csomagokat pakol ki az ablak elé. A rendőr szerint a férj „végig agresszívan, fenyegető és megfélemlítő módon viselkedett”, sőt megfenyegette az intézkedő rendőrt is, aki igyekezett Varga Judit testi épségét és szabad mozgását biztosítani. Azt kiabálta, hogy a feletteseinél fel fogja jelenteni, azt állítva, hogy valamiféle „emberrablás” zajlik, a rendőrök „el akarják rabolni” a gyerekeit.

Közölte, az egész kormányt meg fogja buktatni, óriási botrányt fog csinálni. Fenyegetőzött, hogy azonnal felhívja az ismerőseit a médiában, kihívja az RTL Klub stábját és a Facebookon élőben közvetíti az eseményeket. Kijelentette, hogy a „közvetítésben” meg fogja alázni a feleségét és tönkreteszi a politikai karrierjét. Idézet a jegyzőkönyvből: „Az egész kormányt megbuktatom, ez lesz az évszázad válása, az ország botránya!”

Varga Judit a jegyzőkönyv szerint kérlelte, hogy engedje el, szabad mozgásában ne korlátozza, miközben mindvégig igyekezett nyugtatni, jobb belátásra bírni. Amikor a miniszter menni próbált, ahogy a jegyzőkönyv rögzíti, Magyar Péter „folytatta trágár, gyalázkodó, fenyegető stílusban a kiabálást”, és akadályozni próbálta felesége távozását.

Magyar Péter az autójával akadályozta, hogy a rendőrautó a feleségével elhajtson, majd miután mégis távoztak, ahhoz a lakáshoz sietett, ahonnan Varga Judit el akarta hozni a közös gyermekeiket. Ott újabb veszekedés kezdődött, ezt Magyar Péter a telefonjával is rögzítette, amíg az egyik rendőr határozottan fel nem szólította, hogy tegye el a készüléket.

Végül Varga Judit bement a lakásba, és telefonon arra kérte a rendőröket, hogy hajtsanak el legalább egy szomszédos utcáig, mert a férje nem megy el addig, amíg ott vannak a rendőrök, majd ha Magyar Péter elhajtott, menjenek vissza a miniszterért és a gyerekeiért. Végül Magyar Péter távozott is a jelentés szerint, Varga Judit pedig ezután a gyerekeit rendőri biztosítással elvitte a szüleihez Miskolcra.

A cikk megjelentése után nem sokkal Magyar Péter reagált a jelentős közzétételére, azt írta, hogy „ez még mindig az a hamisított jelentés, aminek a 90 %-a hazugság és amit bűncselekménnyel szivárogtattak ki”. Azt is írta, hogy „igaz, hogy ő megütött és én őt soha. És az is, hogy a rendőr bűncselekményt követett el, amikor nem engedett a gyerekeimhez.”

Forrás

Hirmagazin.eu