A kormány nem számít komoly működési problémákra az oltást elutasító pedagógusok kényszerszabadságolása miatt – mondta Maruzsa Zoltán.

A köznevelési államtitkár a Népszavának adott interjúban elmondta: bízik abban, hogy az év végéig azok a pedagógusok is beoltatják magukat, akik ezt eddig nem tették meg
„Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy megengedhessük, hogy oltatlan pedagógusok tömegei tanítsanak az iskolákban […] Vagy most sikeresen lezárjuk az iskolák megvédésének a folyamatát, és a következő félév is jelenléti oktatással működhet, vagy sokkal több zárásra kerülhet sor a következő hónapokban” – tette hozzá az államtitkár a kötelező oltást indokolva.

Az 5–11 év köztiek oltásáról beszélve Maruzsa Zoltán úgy fogalmazott, hogy egyelőre a korosztályban lévő 600 ezer gyermek közül viszonylag keveset oltottak be, de nem meglepő, ha a szülők egy kicsit kivárnak. „A köznevelésben tanuló 12 évesnél idősebbek 55 százaléka van beoltva a legutóbbi statisztikák szerint, ez egy egész jó adat, de az alsóbb évfolyamokban ennél szerintem alacsonyabb lesz” – fejtette ki.

Arra a kérdésre, hogy mi lenne, ha az iskolaigazgatók dönthetnének a digitális oktatás elrendeléséről az operatív törzs helyett, Maruzsa Zoltán azt mondta: erre elvi kérdésként tekintenek, mivel a minisztérium szeretné látni, hogy mi történik az iskolában. Ráadásul „egy iskolaigazgató nem járványügyi szakember”, ezért szerinte célszerűbb ezt a döntést az operatív törzsre bízni helyettük.

Higgye el, nem döngeti nálam háromezer igazgató az ajtót, mert minden járványügyi döntést ők szeretnének meghozni

– fogalmazott az államtitkár.

index nyomán

Hirmagazin.eu