Kísérteties: hajszálra ugyanott és ugyanúgy egyszer már történt metróbaleset Kőbánya-Kispesten – fotók

Dátum:

Ugyanazon a helyszínen pontosan ugyanúgy történt metróbaleset néhány éve, mint a szombatra virradó éjjel, Kőbánya-Kispesten. A korabeli fotón gyakorlatilag hajszálra pontosan ugyanaz a jelenet látható, csak még a régi, kék metrókocsikkal. Ez egyet jelent: a felújítás után ez a rész nem lett biztonságosabb, sőt.

Az éjjeli metróbaleset részletei ismertek: két szerelvény Kőbánya-Kispestnél az utasoktól elzárt kihúzón összeütközött, a területre egy harmadik metrószerelvény is beragadt. Senki nem sérült meg, azonban komoly anyagi károk keletkeztek, mint ahogy azt a képek is mutatják.

A városi és Elővárosi Közlekedési egyesület a BKV-figyelő blogra hivatkozva idézte fel: 2007-ben, jóval a felújítás előtt ugyanezen a helyszínen hajszálra pontosan ugyanez egyszer már megtörtént.

Még több bűnügyi hír, és baleseti hír!

A mai metróbaleset nem egyedi, már megtörtént egyszer. 2007. október elején – írják.

Az akkori tudósítás így hangzott:

„Ma körülbelül 15 óra körül Köbánya Kispest végállomáson két metró összeütközött, állítólag mind a kettő egyszerre indult el. Az elmondások szerint a 3. vágányon álló metró szabad jelzésre tért át a 2. vágányra. A második vágányon lévő metrószerelvény pedig tilos jelzésre indult a kocsiszinbe. A kocsiszini vágányokon nincs AVR szőnyeg. Az autóstop ugyan megfogta a szerelvényt de már későn.”

Azóta a kihúzót a metrófelújítás során átépítették, de úgy néz ki, a baleset lehetőségét nem hogy nem zárták ki, de még súlyosbították is. A 2. vágányon a vonatok hátrébb kerültek, de az autostop berendezés nem került hátrébb helyezésre, így a vörös jelzőt meghaladó vonat még nagyobb sebességgel csapódhat a keresztező másikba. Simán lett volna lehetősége a BKV-nak ezen a helyzeten változtatni, mégsem tette. A hatóság pedig ehhez asszisztált és engedélyezte – írja a VEKE.

A posztban kép is található a 15 évvel ezelőtti esetről:

A hasonlóság valóban kísérteties:

A 2022. január 22-i metróbaleset fotója / Fotó: MTI/Mihádák ZoltánA 2022. január 22-i metróbaleset fotója / Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Megosztás:

Weblap4u weboldal karbantartás

Népszerű

További hasonló
Related

Itt a legújabb NAV-lista: ők trükköznek az alkalmazottak bejelentésével

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján rendszeresen közzéteszi...

OTP: A legújabb, néhány napja keringő átverés e-mail útján terjed..

Nem először, és bizonyára nem is utoljára szemelték ki...

Megtalálták a dunai hajóbaleset negyedik áldozatának holttestét

Megtalálták a Verőcénél történt hajóbaleset negyedik áldozatának holttestét –...

Mészárlás a Római-parton

A Fővárosi Önkormányzat tájépítészeti osztályvezetője szerint az érintett fák...
Megszakítás