Itt az újabb áremelés: drasztikusan drágul ez a húsféle Magyarországon

Dátum:

Majdnem duplájába kerülhet a libasült Márton-napra, mint 2021-ben, hiszen míg tavaly egy kilogramm egész libáért 1600-1700 forintot kellett fizetni, addig idén már a 2700-2800 forintos árszint várható.

A drágulásnak úgy tűnik még közel sincs vége, néhány hónap múlva tetőzhet ugyanis a baromfihús ára.

Óriási drágulásra lehet készülni idén baromfifronton, majdnem a duplájába kerülhet majd az egész liba Márton-napra. A felénél is többel drágult a takarmány, miközben a víziszárnyasok szinte felét elvitte a madárinfluenza, ezért is drágulnak jobban a csirkénél és a pulykánál – mondta az RTL Híradónak a szekértő!

Kiemelte, néhány hónap múlva tetőzhet a baromfihús ára, mivel közben a takarmányé csökkeni kezdett. Az RTL Híradó szerint augusztusban a csirkecombot 61, a bontott csirkét 57, a szárnyat pedig 50 százalékkal adták többért a boltok, mint egy évvel korábban.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Balogh Zoltán
agrarszektor

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Megosztás:

Weblap4u weboldal karbantartás

Népszerű

További hasonló
Related

Hideg zuhany: lehet, hogy semmi nem lesz az ország legdrágább autópályájából

Úgy tűnik, lekerült a kormány napirendjéről az ország legdrágább...

Sajtóértesülések szerint a magyar kormány további Gripen vadászbombázók beszerzéséről tárgyal a svéd gyártóval

A legújabb Gripen vadászbombázókat veheti meg Magyarország – megmutatjuk,...

Átadta a Mol a kecskeméti stratégiai kerozintárolót, a beruházás részleteiről Szabó Szabolcs Pál, a cég csoportszintű értékláncmenedzsmentjének ügyvezető igazgatója beszéllt..

Gigantikus üzemanyag-tároló épült Kecskeméten: meghétszereződött a kerozintartalék Átadták pénteken a...

Magára talált a forint, nagyot erősödött a hosszú hétvégén..

Az elmúlt napokban a forint erősödése a 388-as és...
Megszakítás