Németh Oszkár szerint a zenészélet mindig kiszámíthatatlan volt.

A hetvenes és nyolcvanas évek aranykorszakának egyik ünnepelt, kiváló zenésze volt Németh Oszkár. A Fonográf és a Tolcsvay-trió dobosaként sikert sikerre halmozott, ma már igazi legendának számít.

Ám hiába a rengeteg koncert, lemez vagy az István, a király első felvételén való közreműködés, a muzsikus nem pihenhet hetven fölött sem. Mindössze 60 ezer forintos nyugdíja szinte semmire sem elég, így jelenleg a kétszeres nagypapa 24/48 órás váltásban biztonsági őrként dolgozik, hogy megéljen, sőt, hogy túléljen..

„A zenészélet mindig is kiszámíthatatlan volt. Előfordult már, hogy a muzsikálás mellett kellett vállalnom valami kisebb munkát, de most egyszerűen nincs már választásom. Ha nem lenne ez a járvány, akkor éppen egy új zenekarral próbálnánk valamit alkotni, de erre most nincs lehetőség, el kellett mennem dolgozni” – árulta el a lapnak Németh Oszkár.

A zenész úgy fogalmazott: humán hotelmarketingmenedzser, bővebben éjjeliőrként dolgozik egy irodaházban.

A dobos úgy véli, az ő hibája is, hogy jelenleg mindössze havi hatvanezer forintot kap az államtól. „Huszonévesek voltunk és ennyi idősen az ember annyira nem foglalkozik azzal, hogy mit vonnak le és mit nem. Nem törődtünk ezzel, ami nagy hiba volt. Aztán megszűnt az ORI, megszűnt az Interkoncert és valahogy eltűntek ott a dolgok és elveszett húsz-harminc év munkája” – mondta.

atv.hu

Hirmagazin.eu