Február 14-én, vasárnap éjfél előtt egy perccel a Klubrádió befejezte az analóg sugárzást a hét éve használt frekvenciáján, a 92,9 FM-en, és az interneten folytatja az adást.

Ismételt jogsértésekre hivatkozva a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) médiatanácsa 2020. szeptember 11-i döntésben jelentette be, hogy nem hosszabbítja meg a Klubrádió frekvenciáját. Eszerint a csatorna több alkalommal megszegte a médiatörvény rendelkezéseit.

..

Ebből per lett, a Fővárosi Törvényszék pedig egy 2021. február 9-i döntésben elutasította a Klubrádió keresetét.

Bár a Klubrádió jelezte, hogy megtámadja a Fővárosi Törvényszék döntését, a 92,9 FM visszaszerzése akár hónapokig is eltarthat.

Pályázat nélküli hosszabbításra van ugyan lehetőség, azonban ezt a médiatörvény, törvényi hivatkozásánál fogva, nem teszi lehetővé.

A Klubrádió közben elindult az időközben kiírt frekvenciapályázaton, a Spirit FM-et működtető Közösségi Rádiózásért Egyesület és az LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft. mellett. 2020 decemberének végén formai hibák miatt a két vetélytársat kizárták az eljárásból, a Klubrádiótól pedig hiánypótlást kértek.

A csatorna vasárnap este búcsúzik a 92,9 FM-től. Az élő műsort Facebook-videóban lehet követni, a rádió Bokor utcai székházánál pedig a két parlamenti képviselő, Szél Bernadett és Hadházy Ákos vállalt szolidaritást.

Az adást egyébként nem médiahatóság, hanem

SAJÁT KEZŰLEG MAGUK A CSATORNA MUNKATÁRSAI KAPCSOLTÁK LE

vasárnap 23 óra 59 perckor.

 

(Borítókép: Trenka Attila / Index)

index