Azonnali tűzszünetet követelt Biden Netanjahutól

Dátum:

Az Egyesült Államok csütörtökön a Hamász elleni háború kezdete óta a legerősebb nyilvános kritikát fogalmazta meg Izraellel szemben, figyelmeztetve arra, hogy az USA Gázával kapcsolatos politikáját az fogja meghatározni, hogy Izrael megteszi-e a megfelelő lépéseket a palesztin civilek és segélymunkások biztonsága érdekében.

Joe Biden elnök azt mondta, Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnöknek, Izraelnek azonnali lépéseket kell tennie a polgári károk és szenvedések csökkentése érdekében – írta a Fehér Ház közleménye alapján a Reuters.

Hirmagazin.eu TikTok-fiókja – elértük a 11 Millió videómegtenintést az elmúlt 60 napban! Köszönjük olvasóinknak!

Biden azt is közölte Netanjahuval, hogy elengedhetetlen az azonnali tűzszünet a térségben, és felszólította Izraelt, hogy „haladás nélkül kössön megállapodást” a Hamásszal az izraeli túszok hazaszállításáról. A Fehér Ház nyilatkozata élesen eltér az USA és Izrael eddigi párbeszédének hangulatától.

Biden „világossá tette, hogy Izraelnek konkrét és mérhető lépések sorozatát kell végrehajtania”, hogy csökkentsék a nem katonai károkozást és a humanitárius szenvedést, illetve hogy garantálják a segélyezésben résztvevők biztonságát.

Az amerikai elnök azt is egyértelműsítette, hogy az Egyesült Államok Gázával kapcsolatos politikáját az fogja meghatározni, hogy Izrael azonnal megteszi-e a kért lépéseket.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Megosztás:

Weblap4u weboldal karbantartás

Népszerű

További hasonló
Related

Robert Fico elleni merénylet: Valóság és összeesküvés-elméletek

Bevezetés Robert Fico, a szlovák politikai élet egyik meghatározó alakja,...

Kína „büntető hadgyakorlatba” kezdett Tajvan környékén

Peking által „büntetőként” aposztrofált hadgyakorlatokba kezdett csütörtökön a kínai...

„Ez rémálom” – épül a metróvonal Róma történelmi kincsei közé fúrva

Kevés a metróvonal az olasz fővárosban. Most épül egy...

Letartóztatták a „beszóló” orosz tábornokot és a vezérkari főnök egyik helyettesét

Letartóztatták az 58. orosz hadsereg volt parancsnokát, Ivan Popov...
Megszakítás