Kialakult A Dal 2021 március 13-i döntőjének mezőnye, miután a szombati második elődöntőből Süle Zsolt a Befúj című dallal, a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos a Maradokkal, Radics Gigi az Egy vagy velem című számmal, valamint Andelic Jonathan az Áldommal bejutott a fináléba. A Dal 2021 Legjobb Dalszöveg Írója különdíjat Kardos-Horváth János vehette át.

A Duna Televízióban sugárzott műsorban tíz előadó lépett színpadra, a dalok ismét akusztikus változatban hangzottak el.

A zsűri három produkciót juttatott tovább a döntőbe. A legmagasabb pontszámot, 39-et holtversenyben

Süle Zsolt és a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos kapta, mögöttük Radics Gigi végzett

a harmadik helyen 38 ponttal. A negyedik továbbjutót a közönség választotta ki szavazataival, a legtöbb voksot

Andelic Jonathan és az Áldom című dal kapta,

amely szintén bejutott a döntőbe. Korábban, az első elődöntőből jutott a döntőbe

  • BariLaci,
  • Katona Petra,
  • a Kaukázus
  • és a Mudfield.

Az adásban átadták A Dal 2021 Legjobb Dalszöveg Írója különdíjat, amelyet

Kardos-Horváth Jánosnak ítélt a zsűri,

a Kaukázus Egyetlen szó című daláért. Ő ezzel a Petőfi Zenei Díj azonos kategóriájának díját is elnyerte. Az elismerést a zsűri tagja, Mező Misi adta át.

A dalokat Vincze Lilla zenész, dalszerző, a Napoleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője, zenepedagógus, énektanár; Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere; Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa; valamint a zsűriben idén először helyet foglaló Ferenczi György Artisjus- és kétszeres eMeRTon-díjas zenész, énekes, szájharmonika-művész véleményezte és pontozta.

A dalválasztóban Charlie és Király Linda együtt lépett színpadra. A Dal 2021 két műsorvezetője Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie, velük kereshetik együtt a nézők az év magyar slágerét.

Az idei versenyről és a résztvevőkről A Dal 2021 honlapján – adal.hu –, valamint a műsor Facebook- és Instagram-oldalán találhatóak részletes információk, extra tartalmak, videók és cikkek.

A címlapfotó illusztráció.

Hirmagazin.eu