A vízszerelés kényes téma, egyáltalán nem mindegy, kire bízzuk.

A megfelelő szakember kiválasztásán nagyon sok múlik.

Például ez határozza meg, hogy az adott munka mennyire gyorsan lesz kész, milyen minőségben és mennyibe fog mindez kerülni számunkra. Íme tehát egy praktikus útmutató, ami segíthet ennek a kiválasztásában.

Akiket érdemes elkerülnünk: csalók és kontárok

Számtalan olyan ember hirdeti magát vízszerelőként, aki leginkább ezermesternek tudható be. Ezek az emberek azonban egyáltalán nem szakképzett, számlaképes vízszerelők – leggyakrabban különféle apróhirdetésekben találkozhatunk velük. Bár sok esetben jóval olcsóbban dolgozhatnak, mint egy valódi szakember, mégsem érdemes rájuk bízni a munkát. Az olcsó tákolást sokszorosan megfizethetjük később, és az apró hibából valóságos katasztrófa válhat az efféle munkavégzések során. Minden esetben kerüljük őket! A másik kategóriát a csalók képzik, akik bár maguk lehetnek képzett vízszerelők ugyan, mégis igyekeznek majd annyi plusz költséget megfizettetni velünk, amennyit csak tudnak. Vannak nagyon jó weboldalak, amiken tájékozhatunk a vízvezeték szerelés árak témájában, így odafigyelve könnyen kiszűrhetjük az efféle csalókat. Például azt a szakembert, aki egy kád dugulásának megszüntetéséért 15 ezer forintnál többet kér, nem túl valószínű, hogy tiszta szándékok vezérlik.

Hogyan válasszunk megfelelően?

Sok lehet a vízszerelő Budapest és vonzáskörzetében, valamint más nagyobb városokban – legalábbis számtalan ilyen hirdetménnyel találkozhatunk… Azonban a valódi, jó szakemberek megtalálásához résen kell lennünk. Az internet világában például a különféle weboldalak segíthetnek képet kapni egy-egy szakember munkásságáról. Például minden ilyen szolgáltató köteles feltüntetni az adatait az oldalon, így ha nem találjuk azt adatkezelésnél azokat, akkor valószínűleg átverésről van szó. Szintén sokat elárulnak egy ilyen oldalon a szakember által megosztott írások, a stílusa, a referenciái és így tovább. Ha pedig van közösségi oldala, az ott lévő értékelésekből is rengeteg dolog kiderül. Mindig igyekezzünk tehát olyan szakembert választani, aki leinformálható, vannak referenciái és készségesen felvilágosítást nyújt a témában számunkra – ez utóbbi ugyanis már önmagában a szakértelem jele lehet. A kontárokat és a csalókat pedig egyszer és mindenkorra felejtsünk el!