Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint fennáll az esélye annak, hogy lesz negyedik hullám, azonban Rusvai Miklós víruskutató úgy gondolja, hogy ez elkerülhető azokban az országokban, ahol megfelelő lesz az átoltottság.

Orbán Viktor Miniszterelnökünkhöz hasonlóan Rusvai elmondta, hogy a részleges nyitásra két-három héten belül, a teljes nyitásra pedig május végén vagy júniusban lehet számítani.

A virológus bizakodik abban, hogy júniusra már üzletekbe, rendezvényekre és meccsekre is mehetünk majd, valamint hogy elhagyhatjuk a maszkviselést a közterületeken.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Az Atv-nek Rusvai Miklós elmondta, most vagyunk a koronavírus-járvány csúnyán. Előreláthatóan a keddi és a szerdai nap lesz a legdurvább, mert ekkorra ugranak meg a járványügyi adatok a hétvégén nem dolgozó laborok miatt, ugyanis a hétvégi vizsgálatok eredményei is hozzáadódnak a számokhoz.

„Ha nem jelenik meg egy radikálisan új mutáns, akkor szerintem Magyarországon harmadik hullám után negyedik hullámmal nem kell számolni– fogalmazott, és hozzátette: ha a harmadik hullám májusban véget ér, akkor ezzel a vírustípussal nem lesz már problémánk.

Hozzáfűzte, hogy szerinte a WHO jogosan állította azt a tényt, hogy lehet negyedik hullám, de nem Magyarországon, Angliában, illetve Izraelben. Ha egy adott országban az átoltottság megfelelő, és eléri a 70 százalékot, akkor várhatóan elkerülhetjük a negyedik hullámot.

blikk

Hirmagazin.eu