Vége lehet a találgatásoknak? Több dél-koreai forrás is egybehangzóan állítja, hogy bár igen sokan reménykedtek az ellenkezőjében, Kim Dzsong Un életben van – számol be az új fejleményekről a Forbes.

A lap arról számolt be, hogy a diktátor az egyik észak-koreai pártlap riportja szerint már üzent is a munkásoknak, megköszönve munkájukat, és ahogy az a kommunista rendszerekben szokásos, még nagyobb teljesítményre kérte (vagy mondjuk így: utasította) a dolgozó észak-koreaiakat.

A dél-koreai hírszerzési források úgy tudják, Kim életben van, sőt, állapota már olyan jó a műtéte után, hogy hamarosan nyilvánosan is meg fog valahol jelenni. Hogy ez melyik esemény lehet, azt egyelőre nem tudni biztosan. Kim nemrégiben kihagyta nagyapja, az államalapító Kim Ir Szen születésnapjára való megemlékezést.

A diktátorról szombaton röppentek fel olyan hírek, hogy talán már nincs is életben, miután egy kínai orvoscsoport több tagja is arról beszélt egy japán magazinnak, hogy a diktátor belehalt rosszul elvégzett szívműtétje következményeibe. Egy hongkongi televízió alelnöke is azt mondta: nagyon megbízható forrásból tudja, hogy a kommunista államot 2011 óta vezető Kim Dzsong Un halott.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: Getty Images