A demokráciáért kezdődött felvonulásos tüntetés a Mi vagyunk a többség Facebook-közösség szervezésében szombat kora este Budapesten.

A múlt szombati tüntetés folytatásaként „2.0 Mi vagyunk a többség – újabb tüntetés a demokráciáért!” címmel meghirdetett demonstráció részvevői az Országháztól, a Kossuth Lajos térről a Szabad sajtó útra vonulnak, ahol majd beszédek hangzanak el. A szervezők azt írták, hogy a demokráciáért és a sajtószabadságért tüntetnek.

A szervezők szerint – hiába a kormánypártok kétharmados győzelme – valójában ők a többség. Új választási törvényt követelnek, valamint sajtószabadságot és demokráciát. A felhívásukban az ellenzéki pártokat is bírálták: úgy fogalmaztak, azokra is jut feladat, és szintén „sárosak abban, hogy idáig jutottunk”.

A tüntetésen több ellenzéki párt képviselteti magát.

A megjelent szimpatizánsok nemzeti színű, uniós, szivárványszínű zászlókat és árpád-sávos lobogókat, valamint maguk készítette transzparenseket tartanak a magasba. A tüntetők a Kossuth térről az Erzsébet-híd pesti hídfőjéhez vonulnak, ott várhatók beszédek.

Az M1 élőképpel kapcsolta a helyszínt a Híradóban. A műsorban elhangzott: az ellenzéki tüntetés résztvevői öt óra körül kezdtek gyülekezni a Kossuth téren. A tüntetők hat óra előtt nem sokkal indultak el a Kossuth térről, a Bajcsy-Zsilinszky úton át haladtak a Szabad sajtó útja felé.

Forrás: M1 Híradó, MTI