3.6 C
Budapest
2023. november. 29. szerda

Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze hétfőn megkapta a Vas megye díszpolgára címet

Dátum:

Megosztás:

Velem – Egyre ritkábban hagyja el velemi házát Törőcsik Mari (83), ám a Nemzet Színésze ajtaja mindig nyitva áll a látogatók előtt.

Ugyan a Kossuth-nagydíjas, valamint Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas művésznő egészsége megromlott az elmúlt években, kevesebbet mutatkozik, nem felejtették el őt, a barátok vagy akár csak a szomszédok gyakran látogatják velemi házában, állítják meg az utcán.

– Majdnem ötven éve már annak, hogy beleszerettem ebbe a helybe, pedig az ország másik felében születtem – mesélte lapunknak a pélyi származású színésznő. – Szeretek itt élni, és nemcsak a táj, hanem az emberek miatt is. Amikor jó idő van, az ápolómmal kimegyünk sétálni, levegőzni. Mindig megállít valaki, kérdezik, hogy vagyok, állandóan érdeklődnek, ami – bevallom – nagyon jólesik.

Ráadásul Marinak is mindig van egy-két kedves szava az érdeklődőkhöz, és szerencsére mostanában jó hírekkel is szolgál, hiszen az utóbbi időben nem kellett hosszabb időt kórházban töltenie.

– Hol így, hol úgy vagyok, most éppen jobban. Kicsit szomorú vagyok, hogy elmúlt a nyár, mert az a kedvenc évszakom, de ez legyen a legnagyobb bajom – mondta nevetve Törőcsik Mari, aki sokszor még mindig arról álmodik, hogy visszatérhet a színpadra is.

– Nem is tudom elmondani, mennyire hiányzik a színház! Nagyon szeretnék újra játszani, de nem tudom, mikor és hogyan lenne ez lehetséges… Kicsit nehezen beszélek már, ami egy színésznél nem előny, bár vannak néma szerepek is. Egyelőre nem is nagyon dolgozom ezen, most az a fontos, hogy erősödjek, és úgy érzem, jól vagyok – bizakodott a színésznő, aki egy évvel a Velem díszpolgára cím után hétfőn Vas megye díszpolgára is lett. – Sok kitüntetést vehettem át életem során, hiszen ahogy mondani szoktuk, minket, színészeket a közönség szeretete éltet, engem viszont már ezek a díjak.

Törőcsik Mari imádott férje, Maár Gyula (†79) 2013-ban hunyt el, elvesztését máig nem dolgozta fel a művésznő. Egészségi állapota a filmrendező halála után indult romlásnak, ám a Nemzet Színésze nem hagyja magát: dédunokákra vágyik. Unokája, a színész Járai Máté (40) ugyan ilyen örömhírrel még nem kényeztette el az idős színésznőt, de a darabot előkészítette, amelyben Törőcsik életét mutatja be.

– Sajnos, erre még várni kell, de remélem, láthatom a darabot – jelentette ki Törőcsik Mari. – Máté jó színész, és korábban sokat beszéltünk a műről, hogy mit hogyan kellene csinálni benne. Sajnálom, hogy nem kapott engedélyt a régi dalaim felhasználására, de hátha később még rábólint a zeneszerző. Ha nem, akkor lesz más megoldás, csak érjem meg a premiert!

A családjával ünnepelne

Novemberben ünnepli a 84. születésnapját Törőcsik Mari. A színésznő reméli, hogy minél több barát és kolléga látogatja meg és köszönti fel Velemben, ám a legfontosabb számára az, hogy a lánya és unokái ott legyenek a jeles napon.

blikk

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

L-arganin és lehetőségeinek kiaknázása az edzésnél

Az emberi test különböző fiziológiai funkcióinak széleskörű spektrumáért felelős fehérjék fontos alkotóeleme. Ugyancsak ismert a nitrogén-oxid prekurzoraként – ami...

A 35 legérdekesebb TikTok statisztika 2023-ban

2016-ban indult és azóta felforgatta a közösségi média világát. Világszerte 3 milliárd letöltés Magyarországon pedig már több, mint...

Harry herceg ultimátumot adott a királynak..

Harry herceg állítólag egy komoly kérdést tett fel apjának, III. Károly királynak Archie hercegről és Lilibet hercegnőről, hogy rávegye a...

Veszélyes az iPhone egyik újdonsága – már a rendőrök figyelmeztetnek

Az iOS új funkciója akkor is működik, ha a használója nem is tud róla. Veszélyes lehet az iPhone-ok egyik...