17.4 C
Budapest
2022. augusztus. 12. péntek

Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze hétfőn megkapta a Vas megye díszpolgára címet

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Velem – Egyre ritkábban hagyja el velemi házát Törőcsik Mari (83), ám a Nemzet Színésze ajtaja mindig nyitva áll a látogatók előtt.

Ugyan a Kossuth-nagydíjas, valamint Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas művésznő egészsége megromlott az elmúlt években, kevesebbet mutatkozik, nem felejtették el őt, a barátok vagy akár csak a szomszédok gyakran látogatják velemi házában, állítják meg az utcán.

– Majdnem ötven éve már annak, hogy beleszerettem ebbe a helybe, pedig az ország másik felében születtem – mesélte lapunknak a pélyi származású színésznő. – Szeretek itt élni, és nemcsak a táj, hanem az emberek miatt is. Amikor jó idő van, az ápolómmal kimegyünk sétálni, levegőzni. Mindig megállít valaki, kérdezik, hogy vagyok, állandóan érdeklődnek, ami – bevallom – nagyon jólesik.

Ráadásul Marinak is mindig van egy-két kedves szava az érdeklődőkhöz, és szerencsére mostanában jó hírekkel is szolgál, hiszen az utóbbi időben nem kellett hosszabb időt kórházban töltenie.

– Hol így, hol úgy vagyok, most éppen jobban. Kicsit szomorú vagyok, hogy elmúlt a nyár, mert az a kedvenc évszakom, de ez legyen a legnagyobb bajom – mondta nevetve Törőcsik Mari, aki sokszor még mindig arról álmodik, hogy visszatérhet a színpadra is.

– Nem is tudom elmondani, mennyire hiányzik a színház! Nagyon szeretnék újra játszani, de nem tudom, mikor és hogyan lenne ez lehetséges… Kicsit nehezen beszélek már, ami egy színésznél nem előny, bár vannak néma szerepek is. Egyelőre nem is nagyon dolgozom ezen, most az a fontos, hogy erősödjek, és úgy érzem, jól vagyok – bizakodott a színésznő, aki egy évvel a Velem díszpolgára cím után hétfőn Vas megye díszpolgára is lett. – Sok kitüntetést vehettem át életem során, hiszen ahogy mondani szoktuk, minket, színészeket a közönség szeretete éltet, engem viszont már ezek a díjak.

Törőcsik Mari imádott férje, Maár Gyula (†79) 2013-ban hunyt el, elvesztését máig nem dolgozta fel a művésznő. Egészségi állapota a filmrendező halála után indult romlásnak, ám a Nemzet Színésze nem hagyja magát: dédunokákra vágyik. Unokája, a színész Járai Máté (40) ugyan ilyen örömhírrel még nem kényeztette el az idős színésznőt, de a darabot előkészítette, amelyben Törőcsik életét mutatja be.

– Sajnos, erre még várni kell, de remélem, láthatom a darabot – jelentette ki Törőcsik Mari. – Máté jó színész, és korábban sokat beszéltünk a műről, hogy mit hogyan kellene csinálni benne. Sajnálom, hogy nem kapott engedélyt a régi dalaim felhasználására, de hátha később még rábólint a zeneszerző. Ha nem, akkor lesz más megoldás, csak érjem meg a premiert!

A családjával ünnepelne

Novemberben ünnepli a 84. születésnapját Törőcsik Mari. A színésznő reméli, hogy minél több barát és kolléga látogatja meg és köszönti fel Velemben, ám a legfontosabb számára az, hogy a lánya és unokái ott legyenek a jeles napon.

blikk

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Jakab Péter kilép a Jobbikból

„A Jobbik feladhatja, én soha! Vesszen a kormány, győzzön a nép!” – írta Gyöngyösi Mártonnak címezve Facebook-oldalán a politikus. Jakab...

Orosz tévés: Ha a zaporizzsjai erőmű megsérül, két atomrakétát azonnal kilövünk. Egyet Washingtonra, egyet Londonra..

„Kijev és a Nyugat az atomkatasztrófa peremére sodorta az egész világot, ez pedig már határozott reakciókat követel” – fogalmazott...

Bejelentette a kormány: télen már termelhet az első kút a békési gázmezőn

A békési kitermelés nagymértékben hozzájárulhat az éves hazai gázfogyasztás fedezéséhez. Az energiaválság hatásait egyebek mellett a hazai földgázkitermelés jelentős...

Nem valami jó hírek, még ha elméleti síkon is..

Egy apró változás elpusztíthatja a Földet és az összes bolygót Tudományos szimulációk azt sugallják, hogy a külső bolygók mozgásának...
facebook