Hatalmas károkat okozott a tegnap esti vihar az északi megyékben – videó

Dátum:

Brutális vihar tombolt az ország északi felében: több mint 250 helyre riasztották a tűzoltókat, például leszakadt közlekedési lámpákhoz, megrongált autókhoz.

100 kilométer/órás széllökésekkel érkezett meg tegnap az ítéletidő Magyarországra, s a vihar hatalmas pusztításokat végzett. Országszerte 250 helyre riasztották a tűzoltókat, de főleg az északi megyékben volt szükség a segítségre. Varsányban egy tetőt kapott fel a szél, de nem csak azt tette tönkre: a falak is megrepedtek, most életveszélyes az épület. Az ott élő családnak ugyan nem esett baja, ám költözniük kell.

„Azt mondták, le kell bontani az egész házat, mert sérült a szerkezete is, a falak, hát meg szabad szemmel is látni a repedéseket” – kezdte Kósáné Kovács Kitti a Tényeknek, hozzátéve: csak néhány dolgot tudtak kimenteni.

Miskolcon hatalmas fákat tört ketté a szél, Győr-Moson-Sopron megyében pedig még egy közlekedési lámpa is letört. A bejelentések közül a legtöbb Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád megyéből érkezett.

„Volt olyan káresetünk, hogy egy fa épületre dőlt, tetőt rongált, valamint személyautókra is rádőlt. Dejtár és Ipolyvece között vasúti sínre is dőlt egy fa. A szerelvényen közel 50 fő utazott, nekik meg kellett várni, amíg a balassagyarmati hivatásos tűzoltók eltávolítják a sínekre dőlt fát” – mondta Szeles Péter, a megyei katasztrófavédelem hivatalvezetője.

Szlovákiában halálos áldozata is van a viharnak: egy 14 éves nyitrai fiú épp két társával sétált a töltésen, amikor leszakadt és rájuk esett egy vastag faág. A két sérült közül az egyiket meg kellett műteni.

blikk

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Megosztás:

Weblap4u weboldal karbantartás

Népszerű

További hasonló
Related

Mexikói hőhullámok és az élőlények tömeges pusztulása – képek

Mexikó az elmúlt években egyre súlyosbodó hőhullámokkal küzd, amelyek...

A Gömbvillám jelensége – képek, videó

A gömbvillám (angolul "ball lightning") egy ritka és különleges...

Kutató: elértük azt a hőmérsékletet, amelyet csak 2100-ra tervezett az ember

Az átlagosnál melegebb és a tavalyinál is szárazabb nyár...
Megszakítás