A tö­rö­kök­kel meg­egye­zett, hogy 4-500 ezer be­ván­dor­lót kül­de­nek Eu­ró­pába, aki­ket kö­te­lező erő­vel szét­osz­ta­nak az unió or­szá­gai kö­zött. Mi lesz ve­lünk, ha el­len­ál­lunk?

Egyre-másra érkeznek azon a hírek, amelyek alapján joggal feltételezhető, hogy a német kancellár egyáltalán nem szándékozik csökkenteni az idén Európába “hívott” menekültek számát.Teszi ezt az Európai Bizottsággal teljes egyetértésben.

Tegnap még csak az volt a hír, hogy a görögök “közvetlen betelepítést” kérnek az uniótól.

Elsősorban a Kósz szigetére érkezett tömegektől szeretnének megszabadulni annak fejében, hogy végre felépítik azokat a gyűjtőtáborokat, amelyekbe újabb migránsok költözhetnek…

Titkos német-török paktum! Merkel ismét a mi bőrünkre alkudozott?

Az EU menekültügyi biztosa pedig mindenkit megnyugtatott, hogy a Görögországból történő közvetlen betelepítés után a migránsok szétosztása csakis “önkéntes alapon” történhet…

Közben kiderült, hogy  a török elnök ugyanilyen – csak méreteiben sokkal nagyobb – paktumot kötött a német kancellárral, amelyet még nem mernek nyilvánosságra hozni.   

Titkos német-török paktum! Merkel ismét a mi bőrünkre alkudozott? 1

A Magyar idők értesülése szerint Orbán Viktor a lillafüredi frakcióülésen a titkos paktum elhárítását nevezte az egyik legfontosabb teendőnek.

Mégis, mi történhet akkor, ha sem a “közvetlen betelepítést”, sem a ránk kirótt kvótát nem fogadjuk el? A politikai elemzők szerint egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy előbb-utóbb létrejön egy “mag-Európa” a legerősebb államokkal, amelyek egymás között megtartják a schengeni határokat, a “renitensek” – mint például Magyarország és feltehetően a V4 egyes országai – kívül rekednek azon.

Forrás: Ripost