Csa­kis tör­té­nelmi sze­mé­lyi­sé­gek közül le­he­tett vá­lasz­tani egy friss köz­vé­le­mény-ku­ta­tás során. El­gon­dol­kod­tató az ered­mény.

Vajon az istenadta nép szerint, ki lenne alkalmas köztársasági elnöknek – ha csakis történelmi személyiségek közül kellene választania? Erre volt kíváncsi egy bukaresti közvélemény-kutató intézet. A szakma szigorú szabályai több mint ezer polgárt megkérdeztek, majd maguk is meglepődtek!

A reprezentatív felmérés szerint a múltbéliek közül ma a legtöbben Drakula grófot választanák köztársasági elnöknek. A vérszívó és karóba húzó nemes a női és a magyar anyanyelvű válaszadóknál is első lett, összesen 35 százalékkal.

Drakulát választanák román elnöknek!

Úgy tűnik, hogy a dákoromán elméletet hiába plántálják évtizedek óta az iskolások fejébe, Decebal dák királyra csak 6 százalék szavazott.

Az itthon.ma erdélyi portál a következő kommentárt fűzte a hírhez: “Érzékelhető, hogy a mérhetetlenül csalódott lakosság inkább egy tűzzel-vassal igazságot osztó, a korrupt klikkekkel és érdekszövetségekkel kegyetlenül leszámoló állami vezetőre voksolnának szívesebben, semmint a demokrácia és a politikai korrektség örve alatt fűt-fát megígérő „nadrágos emberre”.

Forrás: Ripost