Tomás Drucker, Szlovákia oktatásügyi minisztere csütörtökön sajtótájékoztatót tartott, melyen bejelentette a mobiltelefonok tiltását az ország általános iskoláiban. Az első évfolyam tanulóinak mind a tanórákon, mind a szünetekben tilos lesz a telefonozás az iskola területén. A negyedik és ötödik évfolyam diákjaira ugyanez a szabály vonatkozik, de ott már az állami oktatási program bizonyos esetekben szabhat meg kivételeket, ha a telefonra szükség lehet oktatáskor – írja az Újszó.

A hatodik évfolyam fölött már a tanár maga is dönthet a telefonok engedélyezéséről, amennyiben a készüléket oktatást elősegítő célokra használnák.

Az OECD tanulmányai szerint a mobiltelefonok korlátozás nélküli használata bizonyíthatóan rontja a gyerekek összpontosító-képességét és ezáltal a tanulmányi eredményeiket – indokolta döntésüket a miniszter, és rámutatott, hogy korábban olyan országok is vezettek be hasonló korlátozásokat, mint Franciaország, Svédország vagy Nagy-Britannia. A korlátozás alól kivételt kapnak a különleges nevelési igényű gyerekek, ennek részleteit is kidolgozza a tárca.

Kép: ACNews.com;

Forrás

#szlovákia#általánosiskolák#mobiltelefonok#betiltás#rendelet#miavéleményed#monddmegte#tiktok#hirmagazin,

Hirmagazin.eu