A vád szerint a gyorséttermi alkalmazott az éjjeli órákban a mosdót használó nőt szexuálisan bántalmazta.

A vádlott, egy 19 éves, külföldi állampolgár férfi az V. kerület, József Attila utcában dolgozott egy gyorsétteremben. 2018 szeptemberében, hajnali órákban a belvárosban szórakozó nő megkérte, hadd használhassa a gyorsétterem mosdóját. A vádlott a személyzeti mosdóhoz kísérte a sértettet, majd az ajtó előtt várakozott, miközben több alkalommal megpróbált benyitni a helyiségbe. Mikor a nő ki akart jönni, a férfi belépett a mosdóba, és annak ajtaját belülről kulcsra zárta, a kulcsot pedig kivette a zárból. A vádlott ezt követően közel lépett a sértetthez, és kényszerítette, hogy csókolja meg, azt ígérte, hogy utána kiengedi. A kényszerhelyzetben lévő nő a kérésnek eleget tett, azonban

a vádlott folytatta erőszakos cselekményét és szexuálisan bántalmazta a sértettet, ezt követően engedte csak ki.

A sértett a gyorsétterem előtt tartózkodó személytől kölcsönkért mobiltelefonról értesítette a rendőrséget, amelyet látva a vádlott a helyszínről elmenekült. A vádirat szerint továbbá a 19 éves férfi tavaly júniusban egyszer a nemi a szervét vette elő, máskor pedig akarata ellenére átkarolt és fogdosott egy nőt.

A Budapesti V. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói, a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal, az Interpol Magyar Nemzeti Irodával és az ügyészséggel együttműködve, európai elfogatóparancs útján kerítették kézre a férfit. A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a férfi ellen szexuális erőszak bűntette és két rendbeli szeméremsértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra.

A vád szerinti bűncselekmények büntetési tételének felső határa – a halmazati szabályok alapján – tíz évig terjedő szabadságvesztés. A kerületi ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta a vádiratban. A vádlott letartóztatásban van.

infostart, police