Ahhoz, hogy növeljük a szexuális vágyat, akár különböző növényeket is be lehet vetni. Íme a tíz leghatásosabb afrodiziákum!

1. Stabil hormonszint

Az Andokban, Peru területén őshonos maca gyökér régóta ismert gyógynövényként. A benne található vegyületek hatással vannak a hormontermelő mirigyekre, elősegítik a kiegyensúlyozott termelődést. A hormonális egyensúly pedig növeli a libidót. Emellett a spermiumokra is jó hatással van – írja a Fanny magazin.

Maca gyökér. FORRÁS: SHUTTERSTOCK/ILDI PAPP

2. Táguló véráramok

A ginzeng az egyik legrégebbi vágyfokozó gyógynövény. Tágítja az ereket, amelynek hatására növekszik a véráramlás, így fokozza a szexuális vágyat. Elvileg javítja a szexuális funkciókat is.

A legfrissebb hírek itt!

3. Vágykeltő hormonok

A damiána leveleket régóta használják afrodiziákumként, ugyanis növelik a test dopamin és noradrenalin hormonszintjét, amelyek vágykeltő hatásúak. A gyógynövény készítményeket belekeverhetjük teába, vagy kapszula formátumban is szedhetjük.

Damiana. FORRÁS: SHUTTERSTOCK/ESKYMAKS

4. Boldogabb hangulat

Tribulus terrestris, azaz a királydinnyéből készült kivonat fokozza a tesztoszteronszintet, ami növeli a férfiak szexuális vágyát. Mindemellett az endorfin, vagyis a boldogsághormon termelődését is elősegíti, így csökkenti a stresszt.

5. Több energia

A gingko biloba javítja a vérkeringést és az agyi oxigénellátást, így növelheti az energiaszintet és a szexualitást. Ezenkívül segíthet a memória javításában is. Hatása hasonló a ginzengéhez, tágítja a vérereket.

6. Inkább a férfiaknak

A csillagfürt évezredek óta használatos afrodiziákumként Dél-Amerikában és a Karib-térségben. Leginkább a férfiaknál hatásos, ugyanis a tesztoszteront serkenti. Gyógyhatása sem elhanyagolható, kiválóan fokozza a vérkeringést.

7. Kínai orvoslás

Az epimedium, más néven „szerelmi bogyó”, számos egészségügyi előnnyel rendelkezik, beleértve a szexuális vágyat és a teljesítményt. Ezenkívül segíthet a fáradtság csökkentésében is.

A legfrissebb hírek itt!

8. Indiában használják

Az indiai gyógyászatban használt ashwagandha a stressz csökkentése mellett vágyfokozó hatással is rendelkezik. A növény gyökerei a hormonális egyensúlyt is segíthetik, így hozzájárulhatnak a jobb teljesítményhez.

9. A legdrágább fűszernövény

A sáfrány a világ egyik legdrágább fűszere, de emellett az egyik legrégebbi afrodiziákum is. Szálait évszázadok óta használják a libidó fokozására, és a modern kutatások is igazolták hatását.

Sáfrány. FORRÁS: SHUTTERSTOCK/ZHAKYAROSLAV

10. A menopauza után

Az orbáncfű segít a menopauza után is visszahozni szexuális vágyunkat, valamint a tüneteket is enyhítheti.

Forrás

Hirmagazin.eu