15.2 C
Budapest
2022. május. 18. szerda

Rossz hírt közöltek a kutatók: a koronavírus egy új variánsát fedezték fel

Dátum:

Megosztás:

Megváltozott a sokakat megfertőző omikron variáns. A vírus új törzsét nehezebb felismerni és veszélyesebbnek is tartják.

Az egészségügyi vezetők felfedték, hogy hivatalosan is figyelemmel kísérik a Covid-19 új változatát, amelyet lopakodó Omikronnak neveztek el.

Az Egyesült Királyság Egészségbiztonsági Ügynöksége az Omikron BA.2-es variánsát „vizsgálat alatt álló változatnak” jelölte meg, így csupán egy szinttel az „aggodalomra okot adó változat” alatt áll – írja az Independent.

A friss adatok arra utalnak, hogy a gyilkos vírus korábbi törzseinél még fertőzőbb és jobban képes kikerülni a vakcinákat. Az Egyesült Királyságban mintegy 426 esetet észleltek az új törzs decemberi kijelölése óta. Bár ez a szám kicsinek tűnhet az elmúlt két hónap adataihoz képest, de attól tartanak, hogy a BA.2 valós száma hamarosan a sokszorosa lesz.

A mutáns beceneve, mint lopakodó az eredeti Omikrontól való egyik legfontosabb különbségéből fakad. Ugyanis nagyon úgy tűnik, míg a BA.1-es változatot viszonylag könnyű volt nyomon követni, az új törzset csak nehezen lehet.

Ez azt jelenti, hogy bár a PCR-tesztek még mindig kiszúrják, ha valaki a Covid-19 ezen változatával rendelkezik, a mintákat további laboratóriumi elemzésre kell küldeni annak megállapításához, hogy valaki a lopakodó változatával fertőződött-e meg.

Az egészségügyi vezetők azt ígérték, hogy mostantól éjjel-nappal dolgozni fognak az Omikron BA.2 elemzésén. Ennek ellenére úgy gondolják, nem kell attól tartani, hogy újabb fertőzési hullámot fog kirobbantani.

Forrás: Ripost / Hirmagazin.eu

Fotó: Pixabay.com

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

Kapcsolódó hírek

Még előtte állt az egész élet: barátja szeme láttára zuhant a mélybe a 23 éves lány

Barátja szeme láttára vesztette életét egy fiatal nő. Még előtte állt volna az egész élete. A Romániából származó Nane-losana Bodea május...

Az a helyzet, hogy megöregedtél, kisanyám

Azt hitted, hogy nem fog megtörténni, ugye? Azt hitted, hogy megúszod, mert veled és a testeddel ilyesmi nem...

Az ukrán fegyveres erők vezérkarának közleménye szerint az Azovsztal acélgyárban állomásozó egységek vezetői parancsot kaptak embereik életének megmentésére.

Elhagyták az ukránok az Azovsztal acélgyárat.. Hétfőn több száz embert evakuáltak az acélműből: ez volt utolsó menedékhely a városban,...

Hatalmas nemzeti lobogó ékesíti a megújuló Citadellát

Nem egészen három hónap alatt valósította meg a ZÁÉV a grandiózus lobogót és annak tartozékait. A ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Market...