22.7 C
Budapest
2023. május. 31. szerda

Rossz hírt közöltek a kutatók: a koronavírus egy új variánsát fedezték fel

Dátum:

Megosztás:

Megváltozott a sokakat megfertőző omikron variáns. A vírus új törzsét nehezebb felismerni és veszélyesebbnek is tartják.

Az egészségügyi vezetők felfedték, hogy hivatalosan is figyelemmel kísérik a Covid-19 új változatát, amelyet lopakodó Omikronnak neveztek el.

Az Egyesült Királyság Egészségbiztonsági Ügynöksége az Omikron BA.2-es variánsát „vizsgálat alatt álló változatnak” jelölte meg, így csupán egy szinttel az „aggodalomra okot adó változat” alatt áll – írja az Independent.

A friss adatok arra utalnak, hogy a gyilkos vírus korábbi törzseinél még fertőzőbb és jobban képes kikerülni a vakcinákat. Az Egyesült Királyságban mintegy 426 esetet észleltek az új törzs decemberi kijelölése óta. Bár ez a szám kicsinek tűnhet az elmúlt két hónap adataihoz képest, de attól tartanak, hogy a BA.2 valós száma hamarosan a sokszorosa lesz.

A mutáns beceneve, mint lopakodó az eredeti Omikrontól való egyik legfontosabb különbségéből fakad. Ugyanis nagyon úgy tűnik, míg a BA.1-es változatot viszonylag könnyű volt nyomon követni, az új törzset csak nehezen lehet.

Ez azt jelenti, hogy bár a PCR-tesztek még mindig kiszúrják, ha valaki a Covid-19 ezen változatával rendelkezik, a mintákat további laboratóriumi elemzésre kell küldeni annak megállapításához, hogy valaki a lopakodó változatával fertőződött-e meg.

Az egészségügyi vezetők azt ígérték, hogy mostantól éjjel-nappal dolgozni fognak az Omikron BA.2 elemzésén. Ennek ellenére úgy gondolják, nem kell attól tartani, hogy újabb fertőzési hullámot fog kirobbantani.

Forrás: Ripost / Hirmagazin.eu

Fotó: Pixabay.com

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Összeverekedtek a Roma- és Sevilla-szurkolók Zuglóban, több ember kórházban

Hét lengyel férfit állítottak elő a rendőrök azután, hogy két foci szurkolótábor egymásnak esett Zuglóban. Többen meg is sérültek....

Brüsszelben ismertették a tervet, hogyan fosztanák meg hazánkat az uniós elnökségtől

Az erről szóló tájékoztatón Gwendoline Delbos-Corfield baloldali francia EP-képviselő lényegében elismerte, a háborúval kapcsolatos álláspontja miatt büntetnék a...

Novák Katalin személyesen látogatta meg a Koszovóban megsérült magyar katonákat

„A hadsereg főparancsnokaként személyesen is megköszöntem a helytállásukat, és mihamarabbi gyógyulást kívántam nekik” – fogalmazott. A köztársasági elnök a Facebook-oldalán...