Nog niemand officieel ingelicht over overlijden van zijn of haar familielid

Ann De Boeck
Politie blokkeert de toegang naar de Wetstraat na de explosies in het metrostation van Maalbeek. ©belga
Politie blokkeert de toegang naar de Wetstraat na de explosies in het metrostation van Maalbeek. ©belga

De doden van de aanslagen in Brussel zijn nog niet geïdentificeerd. Dat bevestigt Peter De Waele, woordvoerder van de federale politie. „Het werk van de identificatieteams verloopt bijzonder moeilijk.”

Tien uur na de aanslagen blijft de onzekerheid voor de familieleden van slachtoffers nog een tijdje duren. Voorlopig werd nog niemand officieel ingelicht over het overlijden van zijn of haar familielid. Dat bevestigt Peter De Waele, woordvoerder van de federale politie.

Leden van het Disaster Victim Identification-team van de federale politie (DVI) kwamen vanochtend in actie in metrohalte Maalbeek en de luchthaven van Zaventem. Daarbij is ook een wetsdokter aanwezig. „Zij vergelijken post-mortem en ante-mortemgegevens. Dat betekent dat een team ter plaatse identiteitsgevens verzamelt, waarna een ander team naar de woning van de betrokkene gaat om vergelijkend materiaal te zoeken, zoals dna of röntgenfoto’s van de tanden”, zegt De Waele.

De identificatie van de slachtoffers kan nog dagen duren. De politie wil eerst 200 procent zeker zijn voordat ze de familie van een slachtoffer inlicht met het slechte nieuws. Ook de situatie speelt een grote rol. „Door de kracht van de explosies verloopt de identificatie erg moeilijk. Dit is niet zoals een brand of een ongeval, waarbij dat iets makkelijker gaat”, zegt De Waele. Het is niet duidelijk of er vanavond nog iets bekend zal worden gemaakt over de identiteit van de slachtoffers.

http://www.demorgen.be/binnenland/politie-slachtoffers-nog-lang-niet-geidentificeerd-ba25d651/#