Pindroch Csaba felidézte Vígszínházas karrierjét, és őszintén beszélt az Eszenyi-ügyről is.

Megrendítően őszinte interjút adott Pindroch Csaba az Origónak. A színész ugyan régebben rengeteget forgatott, de egy idő után eléggé beszűkült neki a filmes szféra- ezután jött a színház.

A Vígszínház egyik vezető színészeként egyaránt szerepelt Marton László és Eszenyi Enikő igazgatásának ideje alatt is, és mint bevallotta, koránt sem volt egyszerű az ottani „élet”.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

„A Vígszínház, aki ott volt, az látja, azért az egy gyár. Ott kőkeményen kell dolgozni, nekem egy komoly művészi munkám volt” -kezdte Pindroch, aki az Eszenyi-botránnyal kapcsolatban sem maradt szótlan. Bár tiszteli és hálás a művésznőnek karrierje alakulásáért, elismerte: ő is tapasztalta azt a bánásmódot, amely ellen végül közös nyilatkozatban álltak ki színésztársai.

„Én nagyon boldog vagyok, hogy elindult valami a színházi világban” – mondta a Valami Amerika sztárja, hozzátéve: többször fordult vele elő, hogy olyan rendezőkbe, színházi emberekbe futott, akik visszaéltek a hatalmukkal, és félelmet szülve, olyan hangnemben beszéltek a színészekkel, amely egyszerűen elfogadhatatlan.

„Rengeteg ilyen van. És te nem mersz megszólalni. És az öreg Kossuth-díjasok sem mernek megszólalni.”

Szerinte a Me too kampány kezdetével felszínre kerülő, súlyosan megalázó színházi eseteknek hála már lesz ellenpélda az ilyen viselkedéssel szemben, mert azok, akik nem megfelelően viselték eddigi pozíciójukat, megkapták azt, ami nekik járt:

Kaptak egy elég erős tükröt, és most elcsendesedtek. Az nagyon jó. Egy nagyon jó üzenet azoknak, akik ezt a hangot próbálják megütni a későbbiekben. Ennek már vége. Ilyen nincs. Olyan ez, mint egy rendszerváltás a színházban” -folytatta Pindroch, aki őszintén szólva várja már a revansot, hiszen „rengeteget kellett nyelniük, mert azt hitték, ez a normális”.

Mindenki ezt olvassa most!

A színész emellett interjújában egykori osztályfőnökéről, Marton Lászlóról, a körülötte kialakult botrányról, és a pálya szomorúan alacsony bérezéséről is szót ejtett:

„Itt is rendet kell tenni, mert az nonszensz, hogy diplomás színészek takarítónői fizetések alatt keresnek. Úgy megy be királyt játszani, hogy mellette meg éhezik. Én a Vígszínházban már főszerepeket játszottam, a hátam mögött volt a Kontroll, a Valami Amerika meg egy csomó film, és a mögöttünk lévő szálloda takarítónője már többet keresett mint én. Ez nem engem minősít.”

blikk

Hirmagazin.eu