Lévai Anikó, Orbán Viktor felesége az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagyköveteként Kárpátaljára utazott hogy felmérje a határszemlén a háború elől menekülők helyzetét..

Magyarország miniszterelnökének felesége a portálnak elmondta, hogy mik a tapasztalatai.

– Elsősorban az ország déli megyéiből érkeztek, de nagyon sokan Kivejből is. Az az igazság, hogy mindenki aki odaérkezett, abban reménykedik, hogy vissza tud menni – mondta Lévai, aki hozzátette, őket még átengedték a határon, ám ez nem ment könnyen, mert nagyon sokáig kellett volna várakozniuk ezért egy másik útvonalat választottak.

Legfrissebb hírek a háborúról..

– Az ukrán hatóságok is mindent megtesznek annak érdekében, hogy olajozottan működjenek a dolgok, és a segélyszervezetek munkáját is segítik és támogatják.

A miniszterelnök felesége elmondta azt is, hogy jelenleg a legfontosabb feladatuk az, hogy élelmiszert, higiéniai felszerelést juttassanak el a menekültekhez.

– Anyaként nyilván arra gondol az ember, hogy ha saját maga kerülne egy ilyen helyzetbe, akkor a pelenka, bébiétel, tartósélelmiszerek, melegruha, de mindennel el voltak látva.

Lévai hozzátette, hogy azok a menekültek, akik jobb anyagi helyzetben vannak, azok szállodába mennek, akik pedig családoknál el tudnak helyezkedni élnek a lehetőségekkel, így a kollégiumokban és az ideiglenesen kialakított menekültszállásokon csak azok vannak, akiknek nincs más lehetőségük.

Legfrissebb hírek a háborúról..

– Beszélgettünk velünk, nyilván nagyon nyomasztja a lelkület az ami történt, ez érthető, de egyébként meglepő módon türelemmel és méltósággal viselik ezt a helyzetet.

Lévai azt is elárulta, hogy anyaként, nagymamaként ő hogyan dolgozza fel a látottakat: Próbálok nekik segíteni, és nagyon együtt érzek velük

blikk, index

Hirmagazin.eu