Home Gasztronómia, vega Bor, hal, inyencek Néhány a legnépszerűbb borvidékek közül

Néhány a legnépszerűbb borvidékek közül

0
bor

Néhány a legnépszerűbb borvidékek közül

Ha Ön a borok szerelmese, rengeteg olyan hely van, amelyet felfedezhet. Egyesek a történelmük miatt népszerűek, míg mások a bortermelésükről és az egyedülálló terroirjukról ismertek. Akár Európa, akár a világ legjobb borvidékeit keresi, íme néhány a legnépszerűbb borvidékek közül, amelyeket érdemes felkeresni.

Svájc

Ha svájci borokról van szó, a régió termelésének több mint 60%-át a Blauburgunder (Pinot Noir) és a Chasselas adja. A 2000 láb magasan fekvő, hűvös, állandó mikroklímával rendelkező kis ország a világ legkiválóbb borai közé tartozik.

Új-Zéland

Változatos domborzatának és éghajlatának köszönhetően ez az apró szigetország sokféle szőlőfajtának ad otthont. A Sauvignon Blanc-ról is ismert, amely az egyik legszélesebb körben termesztett fajta a világon.

Franciaország

Ha egy szóval lehet jellemezni a francia borokat, akkor az a „klasszikus”. Bordeaux különösen kedvelt turisztikai célponttá vált, és minden borkedvelőnek kötelezően meg kell látogatnia.

A franciák a pezsgőjükről, a Champagne-ról is híresek, amelyet különféle szőlőfajtákból készítenek, és a luxus csúcsteljesítményének számít. E finom pincészetek pincéinek meglátogatásával alapos körbevezetést és kóstolást kaphat erről az ízletes italról.

Spanyolország

A legtöbb európai országgal ellentétben Spanyolország nem különösebben nagy a szőlőültetvények nagyságát tekintve, de virágzó boriparral rendelkezik. Borai jellegzetes ízükről ismertek, és a helyiek imádják őket.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy az ország borai valamivel olcsóbbak, mint olasz társaik, ami a pénztárcával rendelkező utazóknak kedvez.Németország

Ha az aromás fehérborok rajongója vagy, akkor Németország szőlőterületein a helyed. A rizlingjeik a világ legjobbjai közé tartoznak, míg a pinot noirjukat mindenképpen meg kell kóstolnia annak, aki szereti a gazdag és mély borokat.

A legjobb idő a tavaszi hónapokban, de akkor is kiváló választás, ha a tömegek elől szeretne elmenekülni.

Olaszország

Ha a borok rajongója vagy, nem kérdés, hogy Olaszország a világ legjobb bortermelő országa. Az olasz borok tele vannak élénk gyümölcsökkel és virágos aromákkal.

Az ország szőlőterületein számos olasz vörös- és fehérbort, valamint néhány nagyszerű rozét és édes desszertbort is találhat. Ez egy nagyszerű hely a malbec kóstolására is, amely egy gazdag és tanninban gazdag szőlőfajta, amely nem a gyengébbik nemnek való.

Ez a lista a világ néhány legnépszerűbb borvidékét tartalmazza, ezért mindenképpen nézze meg őket, amikor a következő utazását tervezi. Ez egy csodálatos módja annak, hogy elmerüljön kedvenc országa történelmében és kultúrájában, valamint felfedezzen néhány elképesztő új ízt és fajtát!

Exit mobile version
Megszakítás