13.9 C
Budapest
2022. október. 3. hétfő

„Még mindig nem tudom, mi történt azon a napon”

Dátum:

Megosztás:

Szilágyi István fiát életfogytiglanra ítélték

pm2ktkpturbxy9lndm2zmq0zmm4mwexmwjjzwu1m2mxnde4ngm0njyyny5qcgerkwxnbhbnans
Péter továbbra is tagadja, hogy bűnös /Fotó: Pozsonyi Zita
Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a bíróság Szilágyi István fiát, Pétert, akit bűnösnek mondtak ki édesapja megölése ügyé­ben.
A férfi értetlenkedve, de nem elérzékenyülve, könnyek nélkül hallgatta végig az elsőfokú, nem jogerős ítéletet, amely szerint 2020-ban különös kegyetlenséggel végzett édesapjával, ezért pedig örök életére rácsok mögé kerülhet, legkorábban huszonöt év múlva szabadulhat.
Mint arról korábban beszámoltunk, a vád, sőt már a bírósági ítélet szerint is az ország Lópici Gáspárjával két éve a saját fia végzett otthonukban.

A színészt különös kegyetlenséggel ölték meg, a gyilkosságot a fiú sosem ismerte el.

Közel két év telt el a tragikus nap óta, amely az egész országot megrázta.

Ezalatt az 51 éves Péter mindent elveszített, édesapja halála után nem sokkal szobrászművész édesanyját, Humenyánszky Jolánt, majd az adósságokkal terhelt családi otthon került veszélybe, most pedig megkapta a sokkoló, sokak szerint mégis jogos ítéletet, legkorábban is csak öregemberként hagyhatja el a börtönt.

– Nem értem ezt az ítéletet, nem tudom, mi lesz így. Nem tudom, mi vár rám, a következő bíróság talán kimondja majd az igazságot… Én még mindig nem tudom, mi történt azon a napon, és azt sem, hogy édesanyám miért nem mondta el az igazat a rendőrségen: én az ő védelmére mentem oda – mondta lapunknak az ítélethirdetést követően Sz. Péter.

Az utolsó tárgyalási napon kiderült, hogy a néhai színész és felesége az utóbbi években többször hívott rendőrt a fiára, ám mindössze egyszer indult eljárás Péter ellen, akkor két év szabadságvesztésre ítélték három évre felfüggesztve a végrehajtását. A tragédia kódolva volt, hiszen az alkohol- és drogproblémákkal küzdő Péter nem első alkalommal bántalmazta édesapját, a legutolsó alkalommal a szakértők szerint emberi mivoltából kifordulva 37 sérülést okozott édesapjának, a bántalmazás pedig akár fél órán át is tarthatott, sőt még akkor is ütötte, rúgta édesapját, amikor az már nem élt.

Az ügyészség életfogytig tartó szabadságvesztést kért Péterre, míg ügyvédje felmentést, a bíróság végül kemény ítéletet hirdetett.

Eszerint Péter bűnös, büntetése pedig életfogytig tartó fegyház.

Legkorábban 25 év után bocsátható szabadlábra. Tíz évre a közügyektől is eltiltották. A korábbi két év felfüggesztett büntetését is le kell töltenie, emellett kétmillió 160 ezer forintos bűnügyi költséget is meg kell fizetnie.

A bírói indoklás szerint, bár Péter disszociális személyiségzavarban szenved, ez büntetőjogi értelemben nem befolyásolja a büntethetőségét.

Míg az ügyészség elfogadta az ítéletet, a színész fia felmentésért fellebbez, így hamarosan másodfokon folytatódik a tárgyalás. A Szilágyi család rokonsága igaz­ságosnak tartja az ítéletet.

– Hiába telik az idő, ez a tragédia még mindig felfoghatatlan. Szörnyű, ami a családdal történt. Péter megérdemli az ítéletet, borzalmas, amit az apjával tett – mondta lapunknak egy családtag.

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Indonézia után – a futballtörténet legszörnyűbb stadionkatasztrófái

A hétvégi indonéziai, szurkolók okozta katasztrófa, amely már az eddigi ismeretek szerint is legalább 174 halálos áldozatot követelt,...

Milyen pozitív hatásai lehetnek a kaszinóknak a gazdaságra?

A szerencsejáték egyre nagyobb iparággá válik, és ma már általánosan elfogadott tény, hogy a kaszinók számos szempontot figyelembe...

Kiraboltak egy gyereket Kaposváron

Fiatal felnőtt rabolt ki egy kiskorút Kaposváron. Az ügy adatai alapján az akkor még ismeretlen tettes szeptember 29-én délután...

Orbán Viktor: Épségben át kell vinni a hazát a túlpartra..

Ki kell bírni a próbatételeket és "épségben át kell vinnünk hazánkat a túlsó partra, egymásba kapaszkodva és bízva...