A két vírust egyesítő törzset Cipruson találták, egyelőre nem tudják, mennyire fertőző, de el lehet képzelni, ha minkét eddigi variáns tulajdonságait maradéktalanul hordozza..

Az esetet Leonidos Kostrikis, a Ciprusi Egyetem biológiai tudományok professzora és a Biotechnológiai és Molekuláris Virológiai Laboratórium vezetője ismertette, a hibrid vírust ugyanis náluk, Cipruson találták meg.

– idézte a Bloomberg a professzor nyilatkozatát. Mint mondta, genomjaiban a delta, genetikai aláírásaiban pedig az omikron variánst azonosították, így hamar el is nevezték deltakronnak. Egyelőre 25 deltakronos esetet azonosítottak, az eddigi statisztikai adatok pedig azt mutatják, hogy a deltakron gyakoribb a kórházban kezeltek között, mint azok közt, akik otthon vészelték át a fertőzést. Az adatokat már tovább is küldték vizsgálatra annak a nemzetközi csapatnak, akik a vírus változásait követik nyomon.

– magyarázta a szakember, aki hozzátette, hogy személyes véleménye szerint az omikron fogja eltörölni a színről a hibrid változatot. 

bors nyomán

Hirmagazin.eu