Home Szabadidő Média és szórakozás Luc Besson: „Anna” (2019) – Filmkritika és elemzés – videó

Luc Besson: „Anna” (2019) – Filmkritika és elemzés – videó

0
PORT

A cikk szerzője: Bognár Géza

Olvasási idő: max 10 perc

Film hossza: 1 óra 59 perc 12 másodperc

A cikk egy Luc besson filmet mutat be és vítít le! Kellemes szórakozást a filmhez! .. Hirmagazin.eu

Rendező: Luc Besson
Főszereplők: Sasha Luss, Luke Evans, Cillian Murphy, Helen Mirren

Luc Besson „Anna” című filmje egy akció-thriller, amely a rendezőtől megszokott látványos és dinamikus stílusban készült. A történet középpontjában Anna Poliatova (Sasha Luss), egy orosz nő áll, aki kettős életet él: napközben modell, éjjel pedig egy hidegvérű KGB bérgyilkos. A film cselekménye az 1990-es évek Moszkvájában játszódik, és egy olyan világot mutat be, amelyben a divatipar és a kémkedés szorosan összefonódik.

Cselekmény

A film nyitójelenetében Anna egy piacon árulja portékáit, de hamar kiderül, hogy a látszólag átlagos nő valójában rendkívüli képességekkel bír. Egy sor fordulat és csavar után Anna titkosügynökké válik, és részt vesz a KGB kegyetlen küldetéseiben. Az események folyamatosan ugrálnak az időben, bemutatva Anna kettős életét, szerelmi kapcsolatait és azokat a kihívásokat, amelyekkel szembe kell néznie mind a KGB, mind az amerikai CIA ügynökeivel.

Szereplők és alakítások

Sasha Luss: Modellként kezdte pályafutását, és „Anna” az első nagyobb filmszerepe. Luss meglepően jól hozza a kemény, de sebezhető karaktert, aki egyszerre bérgyilkos és áldozat. Fizikailag hitelesen mozog az akciójelenetekben, és meggyőzően alakítja a kettős életű nőt.

Helen Mirren: Az Oscar-díjas színésznő Olga szerepében tündököl, aki Anna KGB-s mentoraként és felügyelőjeként jelenik meg. Mirren alakítása erős és domináns, ő az egyik legfényesebb pontja a filmnek.

Luke Evans és Cillian Murphy: Mindketten CIA ügynököket játszanak, akik különböző módokon próbálják megszerezni Anna bizalmát és együttműködését. Az ő jelenlétük és dinamizmusuk növeli a film feszültségét és komplexitását.

Látványvilág és akciójelenetek

Luc Besson híres a látványos akciójeleneteiről, és az „Anna” sem kivétel. A harci koreográfia és a film vizuális stílusa emlékeztet a rendező korábbi műveire, mint például a „Léon, a profi” és az „Az ötödik elem”. A gyors tempójú akciók, az elegáns vágások és a látványos beállítások mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a film szórakoztató legyen.

Vélemények

Az „Anna” vegyes kritikákat kapott a bemutatója után. Sok kritikus dicsérte a látványvilágot és az akciójeleneteket, de bírálták a történet klisés elemeit és a karakterek kidolgozottságát.

Pozitívumok:

  • Látvány: A film vizuálisan lenyűgöző, a látványvilág és a stílus emlékezetes.
  • Akciójelenetek: Dinamikusak és jól koreografáltak, feszültséget és izgalmat hoznak a filmbe.
  • Helen Mirren alakítása: Erős és meggyőző, kiemelkedik a szereplőgárdából.

Negatívumok:

  • Cselekmény: Sokan bírálták a történetet, mondván, hogy tele van klisékkel és előre látható fordulatokkal.
  • Karakterek: A karakterek kidolgozottsága hiányos, néha felszínesnek tűnnek.

Összegzés

Az „Anna” egy tipikus Luc Besson film: látványos, akciódús és stílusos. Bár a történet nem kínál sok újdonságot, és helyenként kiszámítható, a látványvilág és az akciójelenetek kárpótolhatják a nézőt. Sasha Luss első nagyobb filmszerepe meggyőző, és Helen Mirren jelenléte különleges mélységet ad a filmnek.

A film azoknak szól, akik szeretik az elegáns és dinamikus akció-thrillereket, és hajlandóak elnézni a klisés elemeket a látvány és az akció kedvéért. Az „Anna” egy olyan film, amely talán nem lesz emlékezetes a története miatt, de vizuális és akciójelenetei miatt mindenképpen érdemes megnézni.

Kellemes szórakozást a filmhez!

Nyitókép

Hirmagazin.eu

Exit mobile version
Megszakítás