Kiderült: a Tik Tok komoly veszélyt tartogat a gyerekek számára.

A Tik Tok nevű applikáció egyre népszerűbb a fiatalabb korosztály körében, már a Facebook és az Instagram letöltéseit is megdöntötte, így a 10 és 25 év közötti korosztály legnépszerűbb közösségi média platformja lett. Jelenleg is több mint egymilliárd felhasználója van.

Az Egyesült Államokban a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság figyelmeztette első körben a felhasználókat, hogy 2019-ben a Tik Tok adatokat gyűjtött tőluk, ezért később a vállalat 5,7 millió dolláros bírságot fizetett ki.

Az ATV műsorában Ormós Zoltán internetjogász arra hívta fel a figyelmet, hogy a felfedezett biztonsági rés lehetővé tette, hogy az SMS-ben kapott linkre kattintás után át lehetett állítani több dolgot is a megtámadott profilban. Privát tartalmakat nyilvánossá lehetett tenni, de még a levelezésekbe is belenyúlhattak.

A Tik Tok alkalmazáson belül illegális adatgyűjtése leginkább a 13 év körüli gyerekek számára jelent a legnagyobb veszélyt. Elvileg a legfrissebb frissítéssel már kibocsátották a javítást.

Az alkalmazáson belül ráadásul a pedofilok is elkezdtek tevékenykedni: arra kérik az iskoláskorúakat, hogy vetkőzzenek le. A National Society for the Prevention of Cruelty to Children brit gyermekvédelmi szervezet felmérésében arra is rávilágított, hogy már minden huszadik fiatal kapott ilyen felkérést.

blikk, Hirmagazin.eu