Egy gyengülő front, majd egy ciklon okoz az ország nagyobb részén felhős időt, de azért szinte mindenütt lesznek napos periódusok is a hétvége folyamán.

Szombaton nagyobbrészt erősen felhős ég várható rövidebb napos időszakokkal, de az ország keleti, északkeleti tájain naposabb idő valószínű.

20240414 122422
Közelít a nyár! A kép tulajdonosa: Bognár Géza

Főként a Dunántúlon, a Duna-Tisza közén és az Északi-középhegység nyugati felén valószínű elszórtan kisebb eső, zápor, délután, kora este északnyugaton kis eséllyel az ég is megdörrenhet.

A Dunántúlon az északnyugati, az északkeleti megyékben a délnyugati szél élénkül meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 18 fok között alakul. Veszélyjelzés nincs érvényben.

Ami a folytatást illeti, kicsit eltérő lesz az időjárás az ország nyugati és keleti részében, előbbi tájakon ugyanis már nem kell számítani csapadékra, emiatt aztán alacsonyabb is lesz a hőmérséklet. Keleten kicsit magasabbak lehetnek a maximumok, viszont nagyobbak lehetnek a csapadékesélyek is – egy dél felől érkező ciklon hatásának köszönhetően.

Mikor lesz igazi nyár?

opera pillanatfelvetel 2024 04 21 051836 www.idokep.hu
Időkép 30 napos előrejelzés

Az előttünk álló 30 nap változékony időjárást tartogat, de május 20-tól a napi hőmérséklet dinamikusan emelkedni fog, azaz, az igazi nyár május 20 után várható. Hirmagazin.eu

Forrás1

Forrás2

Hirmagazin.eu