A francia nemzetfyűlés külügyi bizottságának elnöke felszólítja Franciaországot, hogy Amerikához és Angliához hasonkóan változtasson doktrináján, és ne tiltsa meg Ukraknának, hogy a támogatásból kapott fegyverekkel orosz célpontokra támadjon!

Ez döbbenetes, ugyanis most először fordult elő, hogy egy francia vezető elsőként mondta ki nyíltan: engedni kell Ukrajnának, hogy francia fegyverekkel támadja Oroszországot.

Jean-Louis Bourlanges szerint ez a doktrínaváltás tökéletesen legitim, amennyiben véget vet az agresszor és a megtámadott helyzete közötti elfogadhatatlan asszimmetriának. Katonai szempontból Ukrajna egész területét a háború kezdete óta orosz nagy hatótávolságú fegyverek támadják, de olyanok is, amelyeket Moszkva szövetségesei szállítanak Oroszországnak, nevezetesen észak-koreai ballisztikus rakéták és iráni drónok. Kijev mélységi csapásokat is mér Oroszországra, de eddig saját fejlesztésű fegyverekkel, különösen drónokkal, amelyek a közelmúltban energetikai létesítményeket céloztak.

A helyzet egyre csak fokozódik, ugyanis Nagy-Britannia és az Egyesült Államok is hozzájárulna, hogy Ukrajna a tőlük kapott fegyverekkel támadjon oroszországi területeket. Ez viszont azzal a kockázattal jár, hogy Oroszország a fegyvereket szállító országokra is mint hadba lépő országokra tekinthet, tehát a britek vagy a franciák és az amerikaiak is egyértelműen a háború részeseivé válnak – egyben Oroszország célpontjává is.

Macron egyre inkább a háborús pszichózis hatása alá kerül
Arról már több ízben beszámoltunk, hogy egymásra licitálnak az európai vezető politikusok a háborús kijelentésekkel, mintha nem lennének tisztában azzal, hogy ha Európa beavatkozik az orosz–ukrán háborúba, akkor kitör a harmadik világháború, amelyben egy atomháborút is megkockáztatnak a vezetők.

Az orosz–ukrán háború is szóba került azon az online kampányeseményen, amely során Emmanuel Macron francia elnök kérdésekre válaszolt. Az államfő azt mondta, reméli, hogy a francia csapatoknak nem kell közvetlenül részt venniük az orosz–ukrán háborúban; leszögezte ugyanakkor, hogy

valószínűleg eljön egy olyan pont, amikor Oroszország túlságosan is előrenyomul Ukrajnában, akkor pedig a nyugati erőknek kell beszállni a háborúba.

A Magyar Nemzet összeállítása szerint Emmanuel Macron igyekezett a béke őrének beállítani magát, majd – ennek ellentmondva – megjegyezte:

több fegyvert kell szállítanunk az ukránoknak, és világossá kell tennünk az oroszok és minden európai számára, hogy készen kell állnunk arra, hogy cselekedjünk az elrettentésük érdekében.

Oroszország válasza erre: Amennyiben nemzetközi katonai személyi támogatásban részesül Ukrajna, Oroszország minden eszközzel megvédi határait!

Kép
Forrás
#macron#franciák#támogatás#szállitmányok#ukrajna#miavéleményed#monddmegte#tiktok#hirmagazin,

Hirmagazin.eu