Az apa és a 4 éves nagyobbik gyermek egyedül maradt a tragédia után.

Borzalmas tragédiáról számolt be egy apa a Blikknek. Azt állítja, a felesége még ma is élne, ha a kórházban mindent megtesznek érte.

A férfi azt mondta a lapnak, hogy szerinte az orvosok hibájából halt meg a felesége. A nő halott gyermeknek adott életet, majd nem sokkal később ő is meghalt.

„Terhességének 36. hetében járt, amikor rémülten hívott, hogy vérzik. A kórházban azonnal a műtőbe tolták, ahol kiderült:

méhlepényleválás okozta a vérzést és az azt követő tragédiát. Második kisfiunk, Áron halva született.

Óriási zűrzavar volt, ő pedig egyre rosszabbul lett. Engem végül kiküldtek a szobából, Mónikát pedig elvitték.

Fél órával később már csak a hírt kaptam: második fiam elvesztése után a feleségem is itt hagyott minket

– mondta a megtört férfi a Blikknek.

Az idő előtti méhlepény-leválás úgynvezett terhességi szövődmény. Ilyenkor a méh a méhlepény leválásának felszínén vérzik. „A vér kijuthat a méhnyakon és a hüvelyen keresztül a külvilágba, vagy megrekedhet a méhlepény mögött (rejtett vérömleny). A leválás miatt romlik a magzat oxigén- és tápanyagellátása, s akár a magzat halála is bekövetkezhet. Az anya testében fellépő szövődmények közé tartozik az esetleg nagyfokú vérveszteség, a testszerte jelentkező véralvadás az erekben, a veseelégtelenség és a bevérzés a méhfal rétegei közé” – írja az InforMed.

A gyászoló apa azt is elmondta a Blikknek, hogy bár lelkileg borzasztóan megviselte a feleségét a gyermekük elvesztése, nem látszott rajta, hogy súlyos gondok lennének vele. A műtőből is úgy vitték ki, hogy minden rendben lesz. De azután egyre rosszabbul lett az anya, a szája és a keze lilulni kezdett, és nem sokkal később meghalt.

A történtek után a férfi feljelentést tett a magyarországi kórház ellen; úgy gondolja, a felesége menthető lett volna, és a család ügyvédje is úgy véli, hogy ha a császármetszéskor a műtétet végző orvosok a nő méhét és petefészkeit is eltávolították volna, a nő még ma is élne.

Forrás: Szeretlek Magyarország

Képünk illusztráció!