Anglia: Ez a figyelmeztetés a New England Journal of Medicine angol orvosi szaklapban jelent meg!

A figyelmeztetést az orvosok egy csoportja szerdán tette közzé a New England Journal of Medicine nevű orvosi szaklapban, miután 30 héttel egy 30 ezer fős vizsgálat után 12, Moderna vakcinával beoltott emberen jelentkeztek fájdalmas, viszkető bőrelváltozások.

A BETEGEK FELÉNÉL MEGJELENT

– A betegek közül ötnél 10 centi átmérőjű bőrelváltozás volt az injekció beadásának helyén – áll az orvosok közös levelében, akik elmondták, hogy két ember máshol, például könyöktájékon és tenyéren is tapasztalt hasonló kiütést – írta a New York Post.

Az orvosok azt is elárulták, hogy egyelőre nincs ok az aggodalomra, ugyanis a kiütések, ahogyan jöttek, úgy hamarosan el is tűntek minden betegnél.

HAMAR ELTŰNNEK A KIÜTÉSEK

A KIÜTÉSEK ÁTLAGOSAN NYOLC NAPPAL AZ ELSŐ ADAG VAKCINA BEADÁSA UTÁN JELENTKEZTEK, DE KÖRÜLBELÜL NÉGY VAGY ÖT NAPPAL KÉSŐBB MINDEN ESETBEN ELMÚLTAK

– szögezte le a jelentés. A betegeket minden esetben arra biztatták, hogy vegyék fel a második adagot is, és ne szakítsák meg az oltási folyamatot.

MÁSODSZORI OLTÁSRA KEVESEBB A MELLÉKHATÁS

Közülük három embernek ugyan a következő immunizálás alkalmával is előbukkantak a mellékhatások, de ebben az esetben sem tartottak sokáig, nyom nélkül elmúltak.

Az orvosok hangsúlyozták, hogy a mellékhatások ártalmatlannak tűnnek, bár könnyű összetéveszteni őket komolyabb problémákkal.

Summa-summarum: 30 ezer emberből 12 fő, az angol orvosi szaklap szerint, .. akkor lefordítjuk: Megbetegedési arány – 1 a 2500-hoz, azaz 1/2500. A legjobb arány, amit eddig olvastunk! Hirmagazin.eu

Hirmagazin.eu