Győr — Megkönnyebbült és biztonságban érzi magát a börtönben az a férfi, aki az elmúlt héten paprikaspray-vel kirabolt egy győri benzinkutat. M. Marko (30) azzal magyarázta a tettét, hogy külföldi maffiózók halálosan megfenyegették, mert tartozott nekik.

Jelenleg előzetes letartóztatásban van, ügyvédje, dr. Tajti Viktória szerint elfogadta, hogy feltehetően hosszú ideig rács mögött marad.

A szerb–magyar kettős állampolgárságú férfi korábban az RTL Híradónak azt nyilatkozta: az anyagi nehézségei miatt kényszerült ebbe a helyzetbe. – Lehet, hogy nem ez lett volna a megoldás, de legalább még élek. Mondjuk úgy, ezzel a saját és a családom életét is megmentettem. Becsületes embernek tartom magam, világéletemben sportoló voltam – mondta a testépítő Marko, aki először tankolt a töltőállomáson, ezt követően támadt rá a pénzszállító autóra várakozó két alkalmazottra.

– A védencem állítása szerint nem tervezte el előre a rablást, az egyik ott dolgozótól kért segítséget a tankoláshoz, ekkor látta meg a pénzeszsákokat – kezdte dr. Tajti Viktória. – Mielőtt az élettársával összeköltözött volna, nem túl jó környéken lakott, megszokta, hogy mindig volt nála paprikaspray, amely a hatályos jogi szabályozás szerint nem minősül fegyvernek. Ezzel fújt be abba a konténerbe is, ahol ketten várták a pénzszállító autót. Miután sikerült a zsákokat felkapnia, az ablakon keresztül menekült el, az egyik ott dolgozó ugyanis próbálta zárva tartani az ajtót – folytatta a férfi ügyvédje, hozzátéve: Markót menekülése közben az egyik benzinkutas követte, végül szem elől tévesztette.

M. Marko csupa izom, ám feladta a küzdelmet a maffiával, maga jelentkezett a rendőrségen is

A férfi ezt követően adhatta át a milliókat a maffiózónak, majd besétált a rendőrségre. – Nem látott más kiutat a helyzetéből. Beletörődött abba, hogy egy ideig biztosan börtönben lesz, ahol jelenleg biztonságban érzi magát – mondta dr. Tajti Viktória.

A Blikk megtudta, hogy a férfi családja egyelőre nem kér személyi védelmet, mivel nem érzik magukat veszélyben a korábbi fenyegetések miatt.

Szerbiában él az édesanyja és több testvére is, őket próbálta korábban anyagilag támogatni. Mivel az édesanyja beteg, valamint nincs érvényes útlevele, ezért még nem tudott Magyarországra utazni. Marko a párjával egy Győr melletti településen élt, információink szerint a lány tegnap már meglátogathatta a börtönben. Sikerült elérnünk a férfi barátnőjét, ám ő nem kívánt nyilatkozni az üggyel kapcsolatban.

Egyszer elítélték

M. Markót e tettéért 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatják. A büntetés nagyságát az enyhítő és súlyosító körülmények befolyásolják. A gépészmérnökként dolgozó férfi testépítéssel is foglalkozott, ezzel kapcsolatos termékek meghamisítása miatt már elítélték: három év próbaidőre bocsátották. Ez idő alatt történt a rablás.

blikk