El­lo­pott gól, hiszti, ki­ál­lí­tott és le­ve­gő­nek né­zett já­ték­ve­zető, szur­ko­lói me­ga­bot­rány. És még so­rol­hat­nánk…

A tavasz közeledtével Európa-szerte elszabadultak az indulatok a labdarúgópályákon. A Ripost csokorba gyűjtötte a legfurább hétvégi botrányokat.

Ellopták Böde gólját

Idehaza talán a súlyos sérüléséből „feltámadó” Böde Dániel nyilatkozata okozta a legnagyobb vihart.

A válogatott csatár egy meg nem adott, általa szabályosnak vélt találata, valamint a felcsúti Pauljevic öngóljának ítélt, fenti emelése miatt is felemelte a szavát. Naná, hogy a maga utánozhatatlan, keresetlen stílusában:

A Fradi a történtek miatt kérelemmel fordul az MLSZ-hez, hogy helyesbítsék a meccs jegyzőkönyvében szereplő gólszerző kilétét.

Pirosat kapott a bíró

A Galatasaray és a Trabzonspor török rangadója botrányos véget ért. A hazaiak úgy nyertek 2-1-re (a 89. percben lőtt büntetővel!), hogy ellenfelüktől addigra már négy focistát kiállított a játékvezető.

Érdekel a foci Itt a legújabb botránykrónika! - VIDEÓ

Pirosat adott a bírónak, ezért az kiállította (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)

Bedobta a durcát az edző

Németországban is egy játékvezető került a középpontba, a kommentárok szerint sporttörténelmet írva a Bundesligában. A leverkuseni vezetőedző, Roger Schmidt megmakacsolta magát, nem volt hajlandó elhagyni a pálya szélét, miután Felix Zwayer felküldte a lelátóra. Erre a bíró az öltözőbe parancsolta a csapatokat, ő maga is levonult a segítőivel együtt.

Érdekel a foci Itt a legújabb botránykrónika! - VIDEÓ 1

Schmidt magasról tett a spori döntésére (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)

Csak 9 perc múltán folytatódott a Dortmund elleni rangadó (a Borussia nyert idegenben 1-0-ra).

Túlságosan is megmakacsoltam magam, amikor 45 méterről jelezte nekem, hogy a tribünre küld. Sajnálom, hogy kárt okoztam a csapatomnak, vállalom a következményeket

– nyilatkozta utóbb, már lehiggadva Schmidt, miközben sportigazgatója, Rudi Völler élő adásban tombolva vette a védelmébe.

Őrizetben az ultrák százai

Hollandiában egyszerre annyi drukkert vettek őrizetbe a rendőrök, amekkora ultratábornak a legtöbb magyar csapat örülne a meccsein. Vagy ezren tartották ostrom alatt a Feyenoord klubépületét, tiltakozva a december 6. óta tartó nyeretlenségi sorozat miatt.

Érdekel a foci Itt a legújabb botránykrónika! - VIDEÓ 2

Az elsősorban Eric Gudde klubigazgató ellen fenyegetőző rotterdami szurkolók közül végül körülbelül 250-et kaptak el. A legtöbbjüket az adataik összeírása, és fejenként 220 eurós pénzbírság megfizetése után elengedték.

Forrás: Ripost