Elképzelhető, hogy orosz kémek voltak a német gazdasági minisztériumban

Dátum:

Orosz kémek szivároghattak be a német kormányba. Sajtóinformációk szerint a német hírszerzés két olyan minisztériumi alkalmazott ellen nyomoz, akik az energiaellátásban dolgoznak.

Die Zeit című lap szerint a német gazdasági minisztérium két magasrangú tisztségviselőjét vizsgálják, akik „akik kulcspozícióban foglalkoznak az energiaellátással „. Róluk azt gyanítják, hogy Oroszországnak kémkednek. A gazdasági minisztérium egyelőre nem reagált a sajtó megkereséseire.

A minisztériumot Robert Habeck gazdasági és éghajlatvédelmi miniszter vezeti, aki egyben Olaf Scholz kancellár helyettese is. A tárca kulcsszerepet játszik Németország felkészítésében az energiaválság kezelésére, mivel Vlagyimir Putyin orosz elnök az ukrajnai inváziója miatti nyugati szankciókra válaszul csökkenti a gázszállításokat.

Az ukrajnai orosz invázió kezdetekor az egyik legkényesebb kérdés az volt, hogy Németország folytassa-e az Oroszországból tervezett Északi Áramlat 2 gázvezeték építését.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

A német hivatalos kormányzati kommunikációban az Északi Áramlat 2 gázvezeték már évek óta úgy szerepelt, mint „pusztán kereskedelmi célú” projekt. Németország Ukrajna lerohanása után leállította a gázvezeték építését, de a Poltitico beszámolója szerint a Die Zeit arról ír, hogy biztonsági aggályok merültek fel a belső dokumentációval kapcsolatban.

Németország hónapok óta eltökélt az orosz gáztól való eltávolodásban, és erőfeszítéseket tesz, hogy máshonnan, többek között Katarból, Norvégiából és Kanadából származó szállításokkal helyettesítse az orosz gázt. Habeck és a kabinet más tagjai gyakran hangsúlyozták, hogy Németországnak el kell szakadnia a Putyini gázfüggőségtől. A gazdasági minisztériumban azonban „számos dokumentum … tele volt megértéssel az orosz álláspont iránt, és feltűnő volt, hogy az érvelés gyakran nem illeszkedett a német kormány hivatalos irányvonalához” – áll a lap cikkében. Az idézett jelentés feltárja, hogy a két gyanúsított életrajzában voltak anomáliák, orosz tanulmányutak és még az „Oroszországhoz való érzelmi közelség” is szerepel az írásban.

euronews

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Megosztás:

Weblap4u weboldal karbantartás

Népszerű

További hasonló
Related

Nagyon kellemetlen adatlopási ügyben érintett az Európai Parlament

Saját alkalmazottai rendkívül érzékeny adatai szivárogtak ki. Személyi igazolványok, útlevelek,...

Robert Fico elleni merénylet: Valóság és összeesküvés-elméletek

Bevezetés Robert Fico, a szlovák politikai élet egyik meghatározó alakja,...

Kína „büntető hadgyakorlatba” kezdett Tajvan környékén

Peking által „büntetőként” aposztrofált hadgyakorlatokba kezdett csütörtökön a kínai...

„Ez rémálom” – épül a metróvonal Róma történelmi kincsei közé fúrva

Kevés a metróvonal az olasz fővárosban. Most épül egy...
Megszakítás