Mivel a szí­nész fe­le­sége, Edina a ter­hes­ség alatt is iszik, a gyám­ügy úgy dön­tött, a szü­lés után nem ma­rad­hat nála a baba, de az édes­apa, Damu sem ve­heti ma­gá­hoz!

Nem elég, hogy szinte kenyérre sem telik Damu Roland feleségének, és kénytelen a problémáival férje nélkül szembenézni, újabb csapás érte. Edinától ugyanis elveszi a gyereket a gyámügy, amint megszületik a pici. Méghozzá az anya alkoholproblémája miatt, amiről a Ripost-nak beszélt őszintén  először.

A családi dráma újabb fordulatáról, és a baba sorsáról maga Damu is beszámolt a Borsnak.

„A kicsit Edina testvére szeretné magához venni, aki azonban rossz anyagi körülmények között él, három hónapja például kikötötték náluk a villanyt. Három gyerek van ott, épp most válnak, és még Edina is oda akar költözni, vagyis an­nak ellenére is a gyermekünk közelében maradhatna, hogy a gyámügy eltiltotta a gondozástól.

Három évet ültem ártatlanul, de az nem viselt meg annyira érzelmileg, mint most ez a történet, ami a pici lányom sorsáról szól. Másfél hónapja elköltöztem otthonról, mert már nem bírtam nézni, hogy mit művel a feleségem magával és a picivel. Színészházban la­kom, saját lakás nélkül esélyem sincs arra, hogy magamhoz ve­gyem a kislányomat. GYES-re sem mehetek, férfiként nem tudok mit kezdeni egy újszülöttel, akiről már most tudni, hogy alkoholszindrómával születik meg, és még ki tudja, milyen bajokkal.”

Damu azt is elárulta a lapnak, hogy szerinte állami gondozásban lenne a legjobb a a gyereknek…

„Ott vi­gyáznának rá, nem lenne ve­szélyben. A feleségem – mint kiderült – húsz éve iszik, ha olyanja van, csak a pia érdekli. Fordultunk mindenhova segítségért, pszichiáterhez is, de sajnos nincs kényszerkezelés. Ez a törvény.”

Forrás: Ripost