Befejezték a Portik-féle hangfelvételek elemzését

Dátum:

Egyebek mellett ezen hangfelvételek egy része alapján vádolták meg Fenyő János megölésére való felbujtással Gyárfást.

Befejezték a nyomozók annak a harminc papírzsáknyi adathordozón talált hangfelvételnek az elemzését, amelyeket Portik Tamás titokban rögzített az elmúlt két évtizedben. Egyebek mellett ezen hangfelvételek egy része alapján vádolták meg Fenyő János megölésére való felbujtással Gyárfás Tamást.

A közelmúltban befejezték a nyomozók a Portik-féle hangfelvételek elemzését, és nem találtak több olyan bűncselekményre utaló, esetleg azt bizonyító felvételt, amely alapján bíróságra lehetne vinni az adott ügyet – tudta meg hatósági forrásból a Magyar Nemzet. Emlékezetes: 2018 decemberében nyolc különböző helyen, köztük a Farkasréti temető egyik parcellájában, összesen harminc papírzsáknyi adathordozót találtak a nyomozók, valamennyin a Portik Tamás által hosszú évek alatt titokban rögzített beszélgetések voltak.

A temetőből előkerült anyagok teljes egészében a Gyárfás Tamással folytatott Portik-beszélgetések voltak. Végül – más bizonyítékok mellett – ezek alapján emeltek vádat a volt médiamenedzser, sportvezető ellen.

Gyárfást azzal vádolják, hogy előbb Tasnádi Pétert bízta meg Fenyő János megöletésével, majd felbujtotta Portik Tamást, hogy ölesse meg Fenyőt. Utóbbi a vád szerint Gyárfás üzleti ellenségét Jozef Roháč-csal likvidáltatta, aki életfogytiglani fegyházat kapott ezért és az Aranykéz utcai, négy halálos áldozatot követelő robbantás miatt.

Az bizonyos körökben közismert volt, hogy Portik minden egyes beszélgetéséről titokban hangfelvételt készített, ezért rögzíttette aztán 2008-ban a Portikkal való kétszeri találkozójukon zajló eszmecserét a Gyurcsány-kormány elhárítófőnöke, Laborcz Sándor is. Ezek a felvételek az elhárítás irattárából kerültek elő a 2010-es kormányváltást követően. A Portik által rögzített felvételek pedig a jelenleg 28 évnyi fegyházbüntetését töltő bűnöző szabadlábon maradt társai kezébe kerültek.

Ők 2017-ben kiválogatták a felvételek közül a Gyárfás Tamással folytatott beszélgetések felvételeit, és ezek alapján kezdték el zsarolni Gyárfás Tamást, aki eleinte nem akart a rendőrséghez fordulni, ám végül mégis megtette. A nyomozás elérte aztán őt is, és a ­Fenyő-gyilkosság óta beszerzett bizonyítékok, tanúvallomások kiegészültek újabbakkal, a hangfelvételeken pedig több esetben is utalás hangzik el a merényletre, bár az konkrétan nem hangzik el, hogy Gyárfás megbízza ­Fenyő megöletésével Portikot.

Bár a hangfelvételek elemzése befejeződött, és a Fenyő-ügyön kívül nem találtak más olyan bűnügyre vonatkozó adatokat, amelyek alapján perrendszerűen bíróságra lehetne vinni az adott ügyet, egy sor hangfelvételt azonban különválogattak a nyomozók. Ezekben állítólag olyan információk vannak, amelyek operatív információként segíthetik egy sor, még megoldatlan bűncselekmény megoldását. Mint például annak az olajos vállalkozónak az ügye, aki az olajbűnözés csúcsidőszakában, a 90-es évek közepén eltűnt az Alföldön, s aki köthető volt az Energolhoz.

A hangfelvételek állítólag arról tanúskodnak, hogy megölték, mint ahogy Seres Zoltán kivégzéséről és a tárkonyi Radics család eltűnéséről (kivégzéséről) is tartalmaznak információkat. Tahitót­faluban 1999 áprilisában két bérgyilkos várta az ukrán–orosz maffia hazai katonai vezetőjének mondott Se­rest, aki olasz üzlettársával, Sforza Nazzarenóval és egy, a hátsó ülésen ülő testőrrel érkezett Bentley luxusgépkocsiján.

Kis­orosziban Seres ukrán testőrei BMW-jükkel lemaradtak. Tahitótfaluban egy Kawasaki motorkerékpár hátsó ülésén ülő férfi menet közben tüzet nyitott a Bentley-ben ülőkre egy AK–47-es gépkarabélyból. A tárnoki Radics Attila lőhette le Serest és üzlettársát, ám Radics 2002 januárjában kétéves kislányával, Sárával és élettársával együtt eltűnt tárnoki házából. A rendőrök biztosak benne, hogy likvidálták a férfit és hozzátartozóit is.

magyarnemzet

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Megosztás:

Weblap4u weboldal karbantartás

Népszerű

További hasonló
Related

Itt a legújabb NAV-lista: ők trükköznek az alkalmazottak bejelentésével

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján rendszeresen közzéteszi...

OTP: A legújabb, néhány napja keringő átverés e-mail útján terjed..

Nem először, és bizonyára nem is utoljára szemelték ki...

Megtalálták a dunai hajóbaleset negyedik áldozatának holttestét

Megtalálták a Verőcénél történt hajóbaleset negyedik áldozatának holttestét –...

Mészárlás a Római-parton

A Fővárosi Önkormányzat tájépítészeti osztályvezetője szerint az érintett fák...
Megszakítás