Országszerte immár 123 Mol-töltőállomáson található ingyenes mikrochip-leolvasó, mely segíti az elkóborolt állatok minél hamarabbi hazajutását.

A téli ünnepi időszak, különösen a zajos szilveszteri mulatságok sok házi kedvenc számára hoz nem várt és nem kívánt kalandokat.

A karácsonyi többnapos családlátogatások és a zajos újévi petárdázás miatt az év végi időszakban általában az átlagosnál több kutya kóborol el évről évre. A bajt mindig jobb megelőzni. De ha mégis bekövetkezik, jó tudni, hogy az ilyenkor elkóborolt házi kedvencek lakhelyének és gazdáinak beazonosítására számos MOL-kúton is lehetőségük van a megtalálóknak.

Mit ismeretes, a Vigyél Haza Alapítvány és a Mol tavaly májusában indult és mára már országossá vált együttműködésének köszönhetően ingyenes mikrochip-leolvasókat helyeztek ki a Mol-töltőállomásokra.

Ennek köszönhetően mára már sok száz kutyuson sikerült segíteni, visszajuttatva őket szeretett gazdáikhoz.

Fotó: mol.hu

„Minden olyan kutyának tudunk segíteni, amelyiknek van mikrochipje, de emellett az is nagyon fontos, hogy az elkóborolt állat adatai helyesen legyenek megadva. Így igen gyorsan, akár öt-tíz perc alatt be tudjuk azonosítani a kutyát, és vissza tudjuk juttatni a gazdájához” – mondta Orosz András, a Mol Magyarország kiskereskedelmi vezetője.

A kijelölt chipleolvasó helyszínek megtalálhatók a Vigyél Haza Alapítvány kutyakereső alkalmazásában, az applikáció INNEN tölthető le.

elobolygonk, Hirmagazin.eu